Jump to content

Mennyire vagy képben az órákkal?

2019. 04. 11. 20:30

A karóra épp olyan státuszszimbólum, mint az autó. Nem az ára teszi menővé, hanem az a megfoghatatlan cool faktor, amit semmilyen tudományos módon nem lehet igazolni: vagy van, vagy nincs.

Van, aki a millió dolláros órákra esküszik, és van, aki inkább a hamisat választja abban a reményben, hogy attól jobb lesz a megítélése. Aki azonban magabiztos a stílusában, nem az alapján választ órát, hogy mások mit gondolnak. Ez már alapban hoz magával egy olyan lazaságot, ami a menőség alapköve. Az órák azonban mégsem teremtettek egyenlőnek: van köztük olyan, amely egyszerűen menőbb a többinél.

Tudor Heritage Chrono

Ahogy a divat terén mindenütt, úgy az órák esetében is nagyon megy a retrohullám. De nem minden régi óra újragondolt verziója olyan menő, mint a Tudor Heritage Chrono, amelyet 2010-ben dobtak be újra a köztudatba.

Először a hetvenes években indult hódító útjára a monacói kikötő aranyifjain. Manapság választhatod fém- vagy csíkos NATO-szíjjal is, a ház acélból készült, különleges szatén finish-sel, zafírüveggel, és 150 méterig vízálló.

Rolex Sea-Dweller ref. 126600

James Bond órája. Kell ennél több, mint a menőség mindenek feletti fokmérője? A Rolex a második világháborút követően kezdte gyártani Submariner sorozatát az egyre népszerűsödő hobbi búvárkodás elterjedésével párhuzamosan. Ma már egészen 1200 méter mélységig vízálló, és különleges ismertetőjegye a számlapon található skarlátvörös felirat.

Omega Speedmaster Professional

Ha nem érint meg különösebben James Bond, tudunk jobbat! Az Omega órája volt az egyetlen, ami a hatvanas években átment a NASA szigorú tesztjein, így az űrhajósok hivatalos felszerelésének részévé válhatott. Nem véletlenül kapta a Moonwatch becenevet, ugyanis ez volt az a karóra, amiben Buzz Aldrin a Hold felszínére lépett, és máig ketyeg a Nemzetközi Űrállomáson. A Speedmaster Professional kronográfok a teljes Apollo program ideje alatt a küldetések részei voltak, mindezt úgy, hogy gyakorlatilag semmi módosításon nem estek át az évek során – szemben a felszerelés többi részével. Mi ez, ha nem menőség?

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)