Jump to content

Van, amikor a pénz a legfontosabb

2023. 10. 12. 21:05

A munkavállalók és a munkáltatók szerint is a bérezés a legfontosabb szempont a munkahelyválasztásnál - derült ki az 54. Műegyetemi Állásbörze szervezői által készített felmérésből, amit hétfőn juttattak el az MTI-nek.

A több száz ember bevonásával készített kutatás szerint a megkérdezett munkavállalók több mint kétharmadánál a bér a legfontosabb tényező a munkahely kiválasztásakor, ezt követi a munkahely-magánélet egyensúlya, valamint a szakmai fejlődési lehetőség. Nagyjából hasonló sorrend alakult ki, amikor ugyanerről kérdezték a munkáltatókat.

A megkérdezett cégvezetők 88 százalékának fontos, hogy a munkavállalói folyamatosan motiváltak legyenek. A munkáltatók szerint SZÉP-kártyával, lakhatási támogatással és szakmai továbbképzéssel lehet motiválni a dolgozóikat, a lista utolsó helyére pedig a munkavállalói részvény került.

Ezzel szemben a munkavállalókat leginkább a magánegészségügyi ellátás motiválja plusz juttatásként, közvetlenül megelőzve a szakmai továbbképzést és a beutazási támogatást. A céges autó, a lakhatási támogatás és a SZÉP-kártya lecsúszott a dobogóról, az utolsó helyen pedig az önkéntes pénztári befizetés végzett a listán.

A közlemény idézte Orbán Balázst, a Műegyetemi Hallgatói Kft. ügyvezető igazgatóját, a Műegyetemi Állásbörze főszervezőjét, aki elmondta az 54. Műegyetemi Állásbörzén több mint 140 kiállító 1500 állásajánlatából válogathatnak majd az álláskeresők október 10-én és 11-én a Budapesti Műszaki Egyetemen. Emellett felkészítő programok, szakmai tanácsadás is várja a látogatókat.

(Forrás: menandstyle.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)