Jump to content

Örök garancia

2018. 11. 27. 09:48

Egyes gyártók nem haboznak életre szóló garanciát vállalni a termékeikre, ez ugyanakkor jóval több, mint holmi jól csengő marketingfogás. A megbízhatóság és a minőség egyik legerősebb fokmérője, sőt, mondhatnánk azt is, hogy permanens üzleti hitvallás. Hiszen az, aki annyira bízik terméke kifogástalanságában, hogy akár évek, évtizedek múlva is képes jótállni érte, az nem árulhat zsákbamacskát.

Shinola

A Shinola csillogó kvarcóráit Detroitban gyártja svájci alkatrészekből, a kézműves termékeikért pedig olyannyira jótáll, hogy az órát bármilyen apróbb műszaki hiba esetén visszaviheted hozzájuk életed végéig, és amennyiben a javításuk nem lehetséges, úgy kicserélik a terméket. Egyébként nemcsak órákban, hanem ékszerekben, táskákban és egyéb kiegészítőkben is utaznak.

Canada Goose

A Canada Goose már egy fél évszázada a világ egyik legprofibb és legnépszerűbb kabátmárkája. Egyedi készítésű, kézzel varrott termékei az egyik legkiválóbb természetes hőszigetelő béléssel, kezelt lúdpehellyel vannak felvértezve. A szakma egyik legjelesebb brandjéről van szó, az amerikai kontinensen már szinte státusszimbólumnak számít, amely a hírességek ruhatárából sem hiányozhat.

Egyébként a Canada Coose platina szintű támogatója a jegesmedvék kihalása ellen küzdő Polar Bears International (PBI) nonprofit szervezetnek, tehát nemcsak a termékük kifogásolhatatlansága, hanem a jó ügy miatt is érdemes tőlük vásárolni.

Dr. Martens

A Dr. Martens brit lábbeli és ruházati márka még 1947-ben alapult. A több mint 70 éves fennállása során többek között különböző kiegészítők, cípőápoló termékek, ruhák és táskák gyártásába fogtak, de az igazán ikonikus darabokat a bakancsok terén tudták összehozni.

1960 és 2010 között több mint 100 millió pár Dr. Martens lábbelit adtak el, szóval a márka finoman szólva is sikeres – 2012-ben pedig a vállalat a nyolcadik leggyorsabban növekedő brit cég volt, és többek között az Egyesült Államokban és Hongkongban is nyitottak üzletet. Na és olyannyira bíznak a termékeik minőségében, hogy egy életre szóló garanciát vállalnak rájuk: amint a lábbelik használódni kezdenek, ők készen állnak arra, hogy folyamatosan megjavítsák vagy kicseréljék azokat.

Briggs & Riley

Különbség van a hosszú idő és az élettartam között, olvashatjuk a Briggs & Riley egyik fő szlogenét. Az amerikai táska- és bőröndgyártó cég termékei egyébként nemcsak az életre szóló garanciáról és a csúcsminőségükről híresek, hanem arról is, hogy belül iszonyú tágasak.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)