Jump to content

Ilyen lesz az új Alma

2020. 04. 13. 22:16

A kisebb notch és LiDAR szenzor szerepel a legfontosabb frissítések között.

A találgatások persze semmit sem érnének, ha nem lennének bennfentesek és kiszivárogtatott képek, amiket aztán elemezni lehet. Az iPhone 12-ről most több hitelesnek vélt terv is napvilágot látott, és megbízhatónak tekintett források is számos részletet alátámasztottak: a kisebb notch és LiDAR szenzor szerepel a legfontosabb frissítések között.

Bár a világ lelassult a koronavírus pandémia következtében, mégsem állt meg az élet, és az Apple-nél készülnek a szokásos szeptemberi termékbemutatójukra, ahol ismét ámulatba ejthetik a világot innovációikkal. A járvány miatt felmerül a kérdés, hogy az iparági rendezvényekhez és az olyan világszintű eseményekhez hasonlóan, mint a tokiói olimpia, vajon nem marad-e el az Apple dzsembori, a vállalat kommunikációja alapján azonban magabiztosak a szeptemberi bemutatóban, legfeljebb egy kis csúszással kell majd számolni. Olaj a tűzre, hogy most több új kép is kiszivárgott a készülő iPhone-okról, amelyek megmozgatják a tech rajongók fantáziáját. Lássuk!

Még a mostani infók és képek előtt az Apple hivatalosan is bejelentette, hogy az új iPad Pro széria „úttörő LiDAR szkennerrel” lesz felszerelve, ami képes öt méterig letérképezni a távolságokat kültéren és beltéren egyaránt. Később kiderült, hogy az új iPhone 12 szériába is beépítik a technológiát, ami ezáltal drasztikusan változtatni fog a kamerák elrendezésén. Korábban már más versenytársak is alkalmazták a technológiát, ám ők a LiDAR mögött álló Time of Flight (ToF) technológiát alkalmazták, és apró ToF szenzorokat használtak a képminőség javítására, ehelyett az Apple két nagy duál szenzoros LiDAR rendszert használ, ami szinte azonnal képes lemodellezni a környezetét, így az ígéretek szerint átalakítja az AR-ról alkotott fogalmainkat.

A most kiszivárgott tervek ezt alá is támasztják. A Front Page tech újságírója, a jelenleg legjobb Apple kapcsolatokkal rendelkező Jon Prosser is igazolta a titokzatos Fudge Twitter felhasználó által publikált képeket, amelyek drasztikus változtatásokat mutatnak nemcsak az iPhone 12 megjelenésében, de a képernyőn is.

Talán az egyik legfeltűnőbb változás, hogy jelentősen csökkent a notch mérete az új modellnél, többek között a bennfentesként számon tartott Ming-Chi Kuo és Prosser is beszámolt róla. Ez egy jelentős lépés a 2017-ben bemutatott iPhone X óta használt elavult nagyméretű notch-hoz képest.

Emellett a képeken egy új kamera elrendezés is látható: az iPhone 11 Pro hármas kamerája után most egy négyzetet láthatunk, a fent említett 3D kamerával kiegészülve.

(Forrás: igenyesferfi.hu / fotó: pixabay.com)