Miért vonz ennyi férfit a grillezés?
-
Kézzel csinálni valamit – A legtöbb férfi ma digitális világban él, távmunkával, számítógépen. A grillezés visszavisz a manuális létbe: darabolás, fűszerezés, parázsépítés, hússütés – itt nincs Ctrl+Z.
-
Kísérletezés és büszkeség – A különböző pácok, füstölési technikák és húsok kipróbálása olyan, mint egy férfi konyhai laboratórium. Egy jól sikerült oldalas vagy brisket komoly presztízs.
-
Társas tér – A tűz körüli beszélgetés nem halt ki. Az asztal helyett a grill körül gyűlnek a barátok, sörrel a kézben, lassan készülő hússal a rácson. A BBQ új férfiklub – kerthelyiség verzióban.
Tavaszi start: mire figyelj április végén?
-
most van itt az ideje beszerezni a faszenet, tisztítani a grillt,
-
próbáld ki a reverse sear technikát: lassú sütés után rövid, forró lezárás,
-
vegyél részt egy grill workshopon – ma már több városban tartanak kezdőknek is tanfolyamokat.