Jump to content

A világ legszebb karneváljai

2015. 01. 30. 20:43

Ha nehezedre esik elfogadni, hogy jön a szürke tél, inkább merülj el kicsit a világ legszínesebb karneváljainak világában!
Ugyan a legtöbb világhírű karnevált januárban és februárban tartják, már most érdemes kinézni a legszimpatikusabbat, nehogy lemaradj a sokszínű programokról.

Riói Karnevál
A világ legnagyobb és leghíresebb karneválja a világ minden tájáról vonzza az érdeklődőket. A forró hangulatú brazil parádéra rengeteg turista kíváncsi, annak ellenére, hogy a jegyárak nem mondhatóak jutányosnak. A szambaiskolák elhivatott diákjai, valamint a színes, testet alig takaró, tollakkal díszített ruhák hamar feloldják a gátlásokat. A táncosok már egy évvel a karnevál előtt elkezdik a felkészülést, hogy a lehető legtüzesebb hangulatot biztosíthassák a belváros utcáin és a hatalmas Sambadrome Stadionban.

Québeci Karnevál
A kanadai fagy ne tévesszen meg senkit, hiszen ez a karnevál melegen ajánlott mindenkinek. Hófürdőzés, jeges kenuverseny, kutyafogathajtás és jégszobrászat is várja az ide utazó turistákat. A Jégpalota pedig különleges látványosság, ahol a látogatók jégágyon pihenhetik ki a sok mozgás fáradalmait és tüzes italokat kortyolhatnak jégpohárból.

Velencei Karnevál
Olaszország és Európa leghíresebb karneváljára évente mintegy egymillió ember kíváncsi. A szűk utcákban, a gondolákon és a gyönyörű hidakon is kosztümös, álarcos karneválozók mulatnak. Minden évben sokféle színházi előadás, koncert és gasztronómiai program várja az érdeklődőket. Ha Velencében járunk, ne felejtsünk el szeretteinknek színpompás maszkot hozni ajándékba.

Busójárás
Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból egy igazi hungarikum, a Busójárás. Partraszállás, máglyagyújtás, körtánc, jelmezes busófelvonulás? Nemcsak itthonról, hanem számos külföldi országból érkeznek turisták, hogy részesei lehessenek ennek az izgalmas „farsangi mulatságnak” Mohácson és környékén.

Forrás és fotó: avilagcsodai.network.hu / Írta: Molnár Adrienn