Jump to content

A világ leghihetetlenebb szállodái

2015. 01. 30. 14:53

Eleged van a kiszámítható, ingerszegény hotelekből? Bemutatunk néhány extrém helyet, ahol megszállhatsz, ha igazi különlegességre vágysz.

Poseidon Undersea Resorts, Eleuthera
Ha szívesen kipróbálnád, milyen lenne atlantiszi körülmények között élni, a Fidzsi-szigeteken található luxushotelben, néhány millió forintért Te is búvárruha nélkül gyönyörködhetsz a víz alatti világban. Jól felszerelt bár, minden igényt kielégítő gyógyközpont, és csodálatos kilátás és „lelátás” garantálja az utánozhatatlan, életre szóló élményt. A víz felszíne alatt 15 méter mélyen épített magántulajdonú szálló területén szárazföldi nyomás uralkodik. A szobákhoz egy fedett mozgólépcső segítségével juthatunk el, és még esküvői kápolna is rendelkezésre áll a fantasztikus létesítményben.

Hôtel de Glace, Québec
A hideget kedvelő, fájós hátú olvasóink kedvence lehet a Quebec repülőterének közelében található kanadai jéghotel, amely évente csak néhány hónapig tart nyitva. Kanada egyik leglátogatottabb szálláshelye, a hangulatos világításnak, sokszínűségének és személyre szabott csomagjainak köszönhetően egy romantikus külföldi hétvége tökéletes helyszíne lehet. Akinek nem elég nagy kihívás jégből épített szobában aludni, kipróbálhatja a kutyaszánozást is.

Sand Hotel, Dorset
Kockázatos, de olcsó szálláslehetőségnek ígérkezik az angliai homokból épült „hotel”, amelyet napi 4000 forint körüli összegért vehetünk igénybe. Ha szeretsz szabad ég alatt aludni, éjjelente szívesen csodálod a csillagok ragyogását, ritkán kell mosdóba menned és nem zavar, ha máshol kell letusolnod, akkor az 1000 tonna homokból épített hotel ideális választás számodra. Izgalmas kaland lehet itt megszállni, de egy kiadós eső jól megtréfálhatja a „szálloda” vendégeit.

Forrás és fotó: likecool.com / Írta: Molnár Adrienn