Jump to content

Párizsi horror - a katakombarendszer

2015. 01. 28. 19:23

A párizsi katakombarendszer méltán szerepel a világ legfélelmeteseb helyei között, hiszen több millió csonttal találkozhatunk lent és örülhetünk ha kijutunk a bezártság okozta pánikroham előtt.

A Párizs katakombák, hivatalos nevén az l’Ossuaire Municipal.

Párizs alatt mintegy 300 kilométer hosszú katakombarendszer húzódik, amelynek egy kis szakasza vezetett túrák keretében látogatható, míg a többi része 1955 óta el van zárva a párizsiak és a turisták elől. Az 1786-ben épült katakombák valódi csonttárként szolgálnak, ugyanis a XVIII. században Párizs túlzsúfolt temetőiből koponyák és csontok millióit (körülbelül 5-6 millió ember földi maradványát) költöztették a 300 kilométernyi üregrendszerbe.

A látogatók többsége szerint még ma is hallhatóak az exhumáltak kísérteties sóhajai ésmisztikus hangjai. A katakombarendszer azonban még napjainkban is tartogat meglepetéseket: a rendőrség hol ,,film noir”-klasszikusokat és thrillereket vetítő titkos moziteremre, hol föld alatti piknikekre, hol pedig orgiázó titkos társaságokra bukkan a barlangrendszer feltáratlan járataiban.

Forrás és fotó: erdekesvilag.hu / Írta: Molnár Adrienn