Jump to content

A világ legdrágább nyaralóhelyei I.

2015. 01. 24. 19:56

Nyaralni amúgy sem egy olcsó dolog, de lássuk melyek azok a helyek, ahol kifejezetten drágán tud az ember üdülni egy jót.

A Versace-villa ékköve:
Igazi mini tengerparti luxusüdülő a The Villa by Barton G (Barton G. villája). Az eredetileg Versace tulajdonában lévő Ocean Drive-i (South Beach, Amerika) villaépületet a divatikon 1997-es halálát követően privát klubként üzemeltették, majd Barton G. Weiss vette meg és tökéletes ékkövet csiszolt belőle.
A valóban kisméretű üdülő olyan luxusszolgáltatásokkal várja gazdag látogatóit, mint a 24 órás inasszolgálat, a személyes vásárlás vagy a szobákon belüli spa részleg.
A lakosztályok egy központi udvarra néznek, és arany, bíbor, kék és fekete színekben pompáznak, s ha ez még mindig nem elég a drámai hatáshoz, a szobák bútorzata és a hatalmas méretű ágyak tovább emelik a pompát.
Mi más is illene Versacéhoz? A vendégek az olaszos kertben is pihenhetnek és reggelizhetnek, vagy úszhatnak az aranycsempés medencében. Ha pedig utaznának egy kicsit az időben, olyan relikviákat tekinthetnek meg, mint az eredeti tulajdonos többszemélyes zuhanyzója. A diszkréciónak és a teljes körű kiszolgálásnak köszönhetően igazán kedvelt helye ez a nevetségesen gazdagoknak.

Luxus sportrajongóknak:
Az ausztrál Hayman-szigeten található a korallzátonyokkal körülvett One&Only luxusüdülő, ahova a vendégek búvárcsónakokkal, óceánjárókkal vagy motorcsónakkal jutnak el. A helyi búvárközpontban pedig
akár PADI vizsgát is tehetnek a nyaraló búvárok vagy éppen éjszakai merülésre jelentkezhetnek, ha úgy tartja kedvük. De amellett, hogy a világ legnagyobb zátonyai között úszik az ember, tucatnyi sportlehetőség van még a szigeten.
Ez a hely nemcsak a búvárok, de a fitnesz- és más sportmegszállottak paradicsoma is, hiszen a szállóhoz tartozó 726 hektáros területen teniszezni, kosárlabdázni, fallabdázni is lehet, de igény szerint az edzőteremben személyi edző is kezelésbe veszi a nyaralókat.
A wakeboard és vízisí mellett pedig még túrázni, golfozni is lehet. Akik pedig nem sportrajongók, a botanikus kertben és a strandon üthetik el az időt, amikor éppen nem a három első osztályú étterem egyikében hűsölnek.

Forrás és fotó: luxusnyaralas.hu / Írta: Molnár Adrienn