Jump to content

MIt pakolj a téli pihenésre? I.

2015. 01. 23. 16:27

Mindegy, hogy a tél melyik időszakában jut el az ember pihenni vidékre, akkor is ügyelnie kell arra, hogy mit pakol a bőröndjébe, hiszen ilyenkor sokkal több mindenre kell odafigyelni, mint nyáron.

Utánajárás:
Egyáltalán nem mindegy, hogy a kiszemelt területen átlagosan tekintve milyen idő uralkodik, s az adott napokra mit jósoltak a meteorológusok. Természetesen erre nem lehet maximálisan támaszkodni, de nem mindegy, hogy mínusz tíz, vagy plusz tíz fokra kell készülnöd.
Ugyancsak fontos utánajárni, mekkora a nappal s az éjszaka közti hőmérséklet-ingadozás, mert így máris kiderülhet, hogy a bulira szánt öltözékben nem fogsz eljutni a szórakozóhelyig.

Meleg aláöltözet:
Sokan alábecsülik a hideget, s csak a helyszínen jönnek rá, hogy bármennyire is sután állt rajtuk a harisnya, bizony nagy szükség lenne rá.
A réteges öltözék kiemelten fontos a téli időszakban, hiszen könnyen megfázhatsz már az első alkalommal, amikor a hegyi kocsmából kilépve még elegendőnek érzed a bent viselt pulcsit.
Érdemes több, legalább négy vékony réteget magadra öltened, így egész biztos, hogy az időjáráshoz tudod igazítani az öltözékedet.

Váltócipő/csizma:
Ez rettentően fontos télen, s még akkor is be kell pakolnod, ha a reklámja szerint a megvásárolt cipő 100%-ig vízhatlan.
Az új bakancs feltörheti a lábadat, és egy cipő nem csak kívülről, hanem belülről is átázhat, ha nem tudod kellően lefedni a nadrágoddal. Téli kiruccanásra egyszerűen nem mehetsz váltócipő, és legalább plusz négy-öt zokni nélkül.

Forrás és fotó: jufa.eu / Írta: Molnár Adrienn