Jump to content

Miért utazzunk egyedül? II.

2015. 01. 23. 21:16

Sokan azt hiszik, hogy egyedül utazni nem olyan jó, mint másokkal. Nos ez tévedés, hiszen ennek is megvannak a pozitívumai.

Törődhetsz csak magaddal:
Egyedül utazni nem csak abban az esetben érdemes, ha épp nincs kivel, jobb híján. Néha akkor sem árt elvonulni, ha szeretnénk egy kicsit egyedül lenni a gondolatainkkal, tisztázni vágyunk, mit is akarunk és hová tartunk valójában.
Nagy baj, ha nem tudjuk elképzelni, mit csinálunk akkor, amikor nem szól a tévé, nem zúg a laptop, nem csörög a telefon és nem duruzsolnak körülöttünk a szeretteink. Ha van rá lehetőség, vonuljunk el néha: nem kell feltétlenül a világ végére, persze… Igaz, létezik pár rendkívül olcsó, távoli, egzotikus úti cél is, kimondottan kalandoroknak.

Felfedezheted magad:
Minden utazás egy önismereti kirándulás is egyben, hiszen új, váratlan, érdekes helyzetekbe kerülsz, amelyekre reagálnod kell.
Figyelj arra, milyen helyzetek hoznak ki a sorodból (várakozás, sorban állás? hirtelen vészhelyzet, amivel nem tudsz mit kezdeni?), hogyan találod meg a hangot a helyiekkel, mi az, ami a legnagyobb örömet okozza.
Amit most tanulsz magadról, azt a hétköznapi élet során is fel tudod használni bármikor. Ráadásul elengedheted azokat a rossz szokásokat, amelyekre már nincs szükséged, hogy újakat vegyél fel a helyükbe… mikor, ha nem most, amikor teljesen szabad vagy, és önmagad eddig ismeretlen tartalékait sikerült megismerned?

Forrás és fotó: geekytraveller.com / Írta: Molnár Adrienn

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.