Jump to content

Hasznos tippek, ha külföldre költöznél II.

2015. 01. 20. 22:02

A legtöbb ember bizony szeretne külföldön élni, hiszen azt hiszi, hogy ott minden másképp megy, mint itthon. Sajnos ez nem mindig igaz, sőt. Viszont, ami biztos az az, hogy nagyon sok dolgot át kell az embernek gondolnia mielőtt elköltözne.

Nyelv:
A riportalanyaim a „nyelvtudás nélkül ne indulj el” mantrát megerősítették.
Bár angol nyelvtudással nemcsak az angol nyelvterületen lehet boldogulni, hanem akár Lengyelországban és Németországban is lehet dolgozni, kapcsolatot építeni, de annak, aki hosszabb távra tervez, valamint jobb lehetőségeket szeretne kifogni, meg kell tanulnia az adott ország nyelvét is.
Nyelvtudás nélkül a legegyszerűbb szakmunkák megszerzésére sincs lehetőség.

Fogadtatás:
A magyarokat mindenhol kedvesen fogadják, senkit sem ért semmilyen hátrányos megkülönböztetés a nemzetisége miatt sem a munkahelyén, sem a munkán kívüli világban.
Azonban nem szabad elfelejteni, hogy külföldön vendégek vagyunk, és nekünk kell alkalmazkodni.
Nem kell helybeliként viselkedni, nem kell feladni a gyökereinket, de át kell venni a helyi szokások egy részét, és fel kell venni az adott nép ritmusát és normáit, ha boldogulni akarunk.

Honvágy:
A honvágy mindenkit kínoz, de leginkább a távol élő családtagok miatt nehéz a külföldi lét, ezért aki ezzel nehezen birkózik meg, annak nem érdemes belevágnia.
Riportalanyaim szerint nehéz felnőttként mélyebb barátságokat kialakítani egy idegen országban, még akkor is, ha szívesen fogadják a külföldieket, a régi gyerekkori barátságokat nehéz pótolni.
Ezen kívül a helyi konyhával nem mindig könnyű kibékülni, de egyéb problémáról jellemzően senki sem számolt be.

Család:
Nemcsak szinglik, hanem családok is belevágnak a külföldi létbe, és vannak olyanok is, akiknek már külföldön született meg a gyerekük.
Ők arról számolnak be, hogy sok juttatást kapnak, és gyerekbarát helyeken élnek.
A legtöbben azt mondták, nem tervezik, hogy haza jönnek, hanem inkább a külföldi állampolgárság megszerzésére hajtanak.

Forrás és fotó: munka.addelmagad.hu / Írta: Molnár Adrienn

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.