Jump to content

Hasznos tippek, ha külföldre költöznél I.

2015. 01. 19. 17:57

Külföldre költözni ma már szinte hungarikumnak számít, de még így is, sokan nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan is vágjanak neki a nagy utazásnak. Most nekik segítünk egy kicsit pár hasznos tippel, melyeket mindenképp meg kell fontolunk mielőtt felülnénk a repülőre.

Kalandvágy:
Riportalanyaim többsége harminc feletti, így őket már nem a kalandvágy motiválta abban, hogy külföldre költözzenek, sokkal inkább az állt a döntésük hátterében, hogy jobb munkalehetőséget találjanak.
A jobb nem feltétlenül a munka jellegét jelenti, hanem inkább a magasabb fizetést, amiből gazdagabb és színesebb életet lehet élni, vagy egészségesebb körülményeket tudnak teremteni maguknak és családjuknak.

Országválasztás:
A legkedveltebb úti cél még mindig Anglia és Írország, aminek hátterében az áll, hogy angolul többen beszélnek. Ezekben az országokban több a munkalehetőség, és az ott élők már megszokták, hogy sok külföldi él az országban.
Viszont a keleti régióban, például Lengyelországban sem nehéz beilleszkedni, de érdemes itthonról munkát keresni, ha valaki ezt a térséget választaná.

Fizikai munka:
Munka mindenhol van, senki sem számolt be arról, hogy hosszú hónapokig kellett volna keresgélnie. Azt viszont mindenki hangsúlyozta, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés, senki ne bízzon abban, hogy kevesebbet kell dolgoznia, vagy hogy sokkal könnyebb lesz az élete karrierfronton.
Gyakori a fizikai munka, és sokan nem a képzettségüknek megfelelő állást vállalnak, de idővel, ha valaki jól beszéli a nyelvet, van lehetőség váltani.

Anyagiak:
Az anyagiakkal kapcsolatban mindenki arról számolt be, hogy elboldogul, és jobban él, mint itthon.
Bár – elmondásuk szerint – külföldön élni sokba kerül, a megélhetéshez sok pénz kell, mégis több lehetőségük van kikapcsolódni, szórakozni és utazni, valamint több időt és pénzt tudnak fordítani az egészségesebb életmódra is.
Jobb minőségű ételeket tudnak vásárolni, és sportra, kirándulásra is többet tudnak költeni.

Forrás és fotó: napi.hu / Írta: Molnár Adrienn

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.