Jump to content

A világ legdurvább kilátói II.

2015. 01. 11. 19:42

Vanak emberek, akik nem fének a magasban és vannak, akik igen. Nos, mi az első csoportnak gyűjtöttük össze a világ legdurvább kilátóit.

A Hit Ösvénye, Kína:
A kínai építménynek nem véletlenül ez a neve, kell némi hit ahhoz, hogy az ember nekivágjon a Zhangjiaje Nemzeti Parkban található több mint 1400 méter magas Tianmen-hegy oldalába épített útnak.
Az igazán húzós az a 60 méteres szakasz, aminek az alja és az oldala is üvegből készült, itt végigmenni azért már embert próbáló kihívás, még akkor is, ha tudjuk, hogy elvileg semmi baj sem lehet. De azért lenézni… Érdekesség, hogy a turistáknak speciális cipővédőt kell húzniuk, hogy ne koszolják össze a kelleténél jobban az üveget.

Trolltunga, Norvégia:
A Trolltunga (azaz a Troll nyelve) 700 méter magasan található a Ringedalsvatnet-tó felett. Ez tulajdonképpen egy természetes kilátó (és tényleg olyan, mint egy nyelv), ahová először is fel kell kirándulni, aztán pedig rá kell beszélni magunkat, hogy kisétáljunk a végébe. A látvány viszont kárpótol a viszontagságért.

Oroszlánfej, Cape Town, Dél-Afrika:
A dél-afrikai Cape Town-ra néző Oroszlánfej tényleg a város fölé magasodik a maga 670 méteres magasságával. Ha felmegyünk a tetejére, az egész város a lábunk alatt terül el, csodálatos a panoráma.

Marina Bay Sands Hotel, Szingapúr:
A szingapúri Marina Bay Sands Hotel tetején van egy medence, aminél medencébb medence talán még nem volt a medencék történetében… A viccet félretéve, az 57. emeleten úszkálva tényleg úgy érezhetjük, mintha bármelyik pillanatban kiúszhatnánk a levegőbe, hogy ellebegjünk a város fölött.

Forrás és fotó:

Írta: Molnár Adrienn