Jump to content

Hogyan kezdj el mozogni? II.

2015. 03. 31. 18:00

Előző cikkünkben már adtunk pár tanácsot a mozogni és fogyni vágyóknak, hogy hogyan is kezdjék el a testedzéseket. Most pedig jöjjön még pár hasznos tipp.

Kérj segítséget!
Persze ezt nem úgy értem, hogy menj el a haveroddal vagy a barátnőddel kondizni, és próbáljátok együtt kitalálni, hogy melyik gép mire jó (aki hamarabb eltalálja, az néz, a másik dolgozik – csak viccelek :). Első alkalommal mindenképp kérd egy személyi edző segítségét, ha te nem értesz hozzá, sok helyen ez egyébként ingyenes az első alkalommal. Nem árt egy tervet készíteni, milyen típusú edzésre van szükséged, mit szeretnél erősíteni, mik a céljaid – ehhez is számos segédanyagot, illetve szakembert találhatsz. Hidd el, érdemes rendszerezetten dolgozni, sokkal látványosabb eredményeket érhetsz el így.

Nézz körül!
Nem vagy biztos benne, hogy a kondi a te műfajod? Semmi gond, rengeteg opció közül lehet választani. Ha nincs túl messze a munkahelyed/a suli, járhatsz bringával, ha park mellett laksz, járj ki futni, ha tudsz egy jó uszodát, járj el úszni. Vedd észre, milyen lehetőségek vannak körülötted, és használd ki! Ha inkább társasági ember vagy, rengeteg csoportos órát kínálnak a fitneszstúdiók; zumba, köredzés, aerobic, TRX, spinning, és még sorolhatnám. Egy-egy helyen akár 30 különböző óra közül választhatsz, de előtte érdemes kicsit utánaolvasni, hogy biztosan a számodra tökéletes edzést tudd kiválasztani.

Fogadd meg, hogy legalább egyszer kipróbálod!
Tegyük fel, hogy megvan, választottál, esetleg még a barátnődet (haverodat) is sikerült rábeszélned, már csak egy dolog maradt hátra - és ez talán a legfontosabb: - hogy megtartsd a lelkesedésedet a kitűzött napig. Nagyon könnyű még az utolsó pillanatban is visszatáncolni „Áh, én ezt úgy se bírnám, túl öreg vagyok én már ehhez, ott biztosan gyönyörű izmos emberek lesznek, és ki fognak nézni” – felejtsd el! Egyszer legalább próbáld ki. Vesztenivalód nincs, ellenben sokat nyerhetsz a dologgal.

Forrás és fotó: eptestben.hu / Írta: Molnár Adrienn