Jump to content

Ápold az arcod te is

2020. 10. 21. 19:47

A férfiarc ápolása is lehet férfiasan high-tech.

Persze férfiaknál is fontos az ápoltság, így az arcápolás is, de valószínűleg örök célpontokká válnánk baráti körben, ha egyszer lebuknánk, ahogy hidratáló maszkban, uborkaszeletekkel a szemünkön próbáljuk késleltetni az időt, vagy legalább enyhíteni az arcunkon hagyott nyomát. Az sem életszerű a túlnyomó többség számára, hogy a drága időnkből negyed-fél órákat töltsünk ilyesmi praktikákkal.

Tehát valami gyors, hatékony, és lehetőleg férfiak számára is vállalható megoldásra van szükség, hogy egészséges, ápolt, fiatalos maradjon az arcbőrünk – akár takarunk belőle szőrrel, akár nem. A mindenféle kencéknél jobban csak a kétes eredetű, olcsó gépeket szeretném távolabb tartani az arcomtól, ezért nagy szerencsém, hogy a FOREO adott kipróbálásra egy eszközt, a svéd beauty-tech cégről legalább hallottam.

A LUNA 3 MEN a nevéből is következően férfiaknak való, ezért a nőiesebb színek helyett fekete, az átlátszó talpával olyan, mint egy Bluetooth-hangszóró és egy parfümösüveg szerelemgyereke, ami meglepően célszerű nász, ha számít az utód külalakja. Tenyérben kényelmesen elfér, igazán jó tapintású a szilikonborítása, amely „ultra-higiénikus”, ez manapság főleg jól hangzik, és egyébként vízálló is.

Aki egy kilincs bonyolultságú szerkezetet képes megérteni és működtetni, a LUNÁ-val is boldogul majd: egyetlen rövid vezeték van hozzá, amellyel USB-portról feltölthető az akksija, szintén egyetlen, süllyesztett gombot lehet rajta megnyomni, a hozzá tartozó app letöltése és a felhasználó regisztrálása összesen másfél perc, a párosítás a cuccal úgy öt másodperc, és már mehetünk is a mosdóhoz.

Az első lépés ugyanis az arcunk lemosása, ez a gép nem a normál tisztálkodással is eltüntethető kosz, hanem a pórusok szennyeződései, az elhalt hámsejtek és a faggyú eltávolítására szolgál – ezek okozzák a különböző bőrproblémákat, irritációt, a pattanásokat, benőtt szőrszálakat. Az intenzitás tizenhat fokozatban állítható, akár percenként nyolcezer szónikus pulzálással teszi a dolgát, az arcfelek, a homlok, az állrész és az orr tisztítása tizenkét-tizenkét másodperc a gép finom, sörtés felével, vagyis összesen egy perc (plusz utána még egy arcöblítés).

Hasonlóan tökegyszerű a masszázs: ugyanígy beállíthatjuk az intenzitást, aztán a gépecske másik, ívelt recékkel teli felületét használva, szintén körkörös mozdulatokkal frissíthetjük fel az arcbőrünket. Az érzés a tisztításnál és a masszázsnál is kellemes, egy hét használat után tényleg simábbnak éreztem a bőröm, ezt bizonyította a termékismertetőben is említett pozitív mellékhatás, a könnyebb borotválás is. Előtte szakállal is megnéztem, mert állítólag azt is tisztítja és ápolja, az ezzel kapcsolatos rövid barátnői értékelés: tényleg.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)