Jump to content

Iktasd ki ezeket a gondolatokat

2020. 06. 30. 12:22

Tudod mi a különbség a sikeres és a sikertelen ember között? Nem csak a szerencse, a “jókor volt jó helyen”, illetve a neveltetés meg a diploma. Hanem a gondolkodásmód. Ha szegényen gondolkodsz, szegény maradsz. Ha negatívan gondolkodsz, negatív spirálba kerülsz, negatív események sorozata történik körülötted. Ha csak másokat hibáztatsz mindenért, Gyurcsány hibája, elmúltnyócév, O1G, a kommunisták, a NER, Soros György, meg mindenki más, akkor te sosem leszel jobb. Sosem leszel jobb sem önmagadnál, sem másoknál.

Ez egy szar nap!

Biztos vagy benne? Ahelyett, hogy magadba roskadnál, bosszankodnál és morognál egész nap, próbálj kihívásként tekinteni, ami holnap, holnapután, egy hét múlva, jövőre már nem számít. Nem kétséges, vannak az embernek szar napjai, de tudod ugye, hogy véget ér? Honlap pedig majd arra ébredsz, hogy megint elszállt egy nap.

Ő tehet róla!

Valószínűleg inkább te. Az időjárás, a gazdasági helyzet és a politika mind-mind olyan dolog, amibe a hétköznapokban nem fogsz tudni beleszólni. A politika amúgy is nehéz dolog, csak a választásokkor tudsz megfelelő helyre X -et tenni egy demokratikus országban, de attól, mert telekommenteled a politikai pártok Facebook oldalait, nekik rosszabb nem lesz, neked pedig jobb nem lesz. Attól, mert idegeskedsz, hogy esik az eső, elállni nem fog, azonban te felbosszantod magad. A gazdasági helyzetet egy csettintésre nem fogod tudni meghatározni, eldönteni, megváltoztatni, helyette a hétköznapokban gondolkodj hogy tudsz ahhoz igazodni. Hozd ki magadból a legtöbbet, ne másokra mutogass.

Végülis megpróbálhatom…

Hogy mit csinálsz? Ha igazán akarod, nem próbálkozol, hanem megteszed és kész. Egy kicsit több határozottsággal sokkal több az esélyed a sikerre. Amúgy is, ha bukásra van ítélve a dolog, jobb átesni rajt és időben abbahagyni. De legalább akkor már tudod, hogy nem működik, nem pedig bizonytalanságban őrlődsz.

Várunk…

A türelem jó erény, de nem mindig, ezt tartsd szem előtt. Vannak bizonyos dolgok, amiknél a várakozás csak időhúzás, a “belevágunk” helyett pedig kifejezetten rossz stratégia. A legjobb, ha van egy B terved is, hogy mikor beüt a baj, legyen hova “menekülni”. Legalább addig, míg kitalálod a következő lépést.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)