Jump to content

Ezt csináld elalvás előtt

2020. 04. 25. 17:19

Mit teszel lefekvés előtt? Nagy eséllyel fogat mosol. Ez fontos, ráadásul elmondhatod, hogy pont ugyanazt csinálod, amit a sikeres emberek. De ők mást is tesznek – jól járhatsz, ha azokban is hasonlítasz rájuk.

A sikerhez fizikai és mentális egészség is szükséges, ennek pedig alapfeltétele a kipihentség, vagyis eleget kell aludni – ezzel valószínűleg nem mondtuk újat. Arra viszont sokan nem gondolnak, vagy nem foglalkoznak vele eléggé, hogy a lefekvés előtti utolsó tevékenységek hatással vannak az alvásra is, ezáltal pedig közvetve a következő napi hangulatra és energiaszintre is. Nézzük, mit csinálnak lefekvés előtt azok, akiket mi sikeres emberként szoktunk emlegetni!

Olvass!

A szakértők egyetértenek abban, hogy a legtöbb sikeres ember olvas lefekvés előtt. Sok menő cégvezető a naptárába is bejegyzi a lefekvés előtti idősávot – ez nem feltétlenül jelenti konkrétan üzleti témájú cikkek vagy könyvek olvasását, van, aki olyankor igyekszik képbe kerülni a hírekkel, de más inkább regényeket vagy szépirodalmat olvas. A lényeg, hogy olvass valamit!

Tölts időt a szeretteiddel!

Foglalkozz lefekvés előtt a barátnőddel, feleségeddel, gyerekeiddel, háziállatoddal – ez nemcsak segít például az előző pontban, de nem kell brit kutatónak lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, az esti beszélgetés vagy törődés nagyobb eséllyel biztosítja hosszú távon a nyugodt családi hátteret, mint a szótlan laptopozás.

Gondolj pozitív dolgokra!

Nem nehéz kellemetlen témákat találni, főleg mostanában. De nem te fogod feltalálni a koronavírus-gyógyszert vagy -vakcinát, viszont sokat árthatsz a nyugodt pihenésednek, ha nyomasztó gondolatokkal kezded a sikerességhez oly fontos pihenőidődet.

Meditálj!

Egyszerű és viszonylag gyors módja a test és az elme megnyugtatásának a meditáció. Az nem lehet kifogás, hogy nem tudod, hogy kell: keress rá a Youtube-on, és próbáld ki!

Gondold végig az előző napod!

Koncentrálj a pozitív részekre: azokból látod, hogy volt értelme a napodnak, és van értelme erőfeszítéseket tenni a folytatásért, vagyis ez a módszer erősíti a motivációt, ami a siker alapfeltétele.

Gondold végig a következő napod!

Készíts gondolatban egy to-do-listát: így kisebb esélye van, hogy az otthoni karanténban elfolyik a másnapod, vagy elfelejtesz valamit, a tudatalattid pedig már korábban ismerkedhet a feladatokkal, nem csak akkor, amikor szinte rögtön el is kell végezni azokat.

Képzeld el a másnapi sikereket!

Ha tudod, mit kell tenned másnap, képzeld el, ahogy sikeresen teljesíted is a feladataid! Képzeld el, ahogy a megbeszélésed végén úgy érzed, jól képviselted az érdekeid, próbáld átélni az érzést, amit a jól végzett munka után szoktál érezni!

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)