Jump to content

Így lehet könnyebb a szakítás

2020. 01. 31. 11:22

Senki sem szeret kifejezetten szakítani. Előfordulhat, hogy te is a megúszósabb taktikák felé hajlasz, viszont azokkal gyakran csak megnehezíted a dolgod, ráadásul a seggfej szerepébe kényszerülsz. Pirchala Berta, a Miitt.hu Közösség társkeresési szakértője 9 követhető pontban összefoglalja, hogyan szakíthatsz elegánsan és sikeresen.

 

Ne tűnj el minden szó nélkül!

Ha minden kontaktust megszűntetsz a barátnőddel online és offline arra várva, hogy magától megszűnik a problémád, ez meglepően hisztérikus és elkeseredett lépésekre kényszerítheti a párodat, aki mindenképp tudni akarja majd, hogy mi történt.

Ne szakíts távolról!

E-mailben, sms-ben, Messengeren stb. szakítani majdnem olyan gyáva lépés, mint szimplán eltűnni. Ha csak néhány randitok volt, akár beleférhet, de ha már hónapok óta együtt vagytok, akkor légy tökös, és állj a párod elé!

Ne kényszerítsd a párodat szakításra!

Gyakori, hogy valaki úgy próbálja megúszni, hogy neki kelljen szakítani, hogy rémes viselkedésével rákényszeríti a barátnőjét a szakításra. Ezzel a módszerrel több a baj, mint az előny. Egyrészt ugyanolyan melós, mint jó partnernek lenni, másrészt közben akaratlanul is negatívan befolyásolod a magadról alkotott képet. Ha lépni akarsz, felesleges kínozni magadat is hetekig, hónapokig.

Mit tehetsz, hogy a legkevesebb drámával, hatékonyan szakíts?

1.) Akkor szakíts, amikor megérett benned a szándék! Ne húzd az időt! A nők gyakran megérzik, amikor komoly gond van a kapcsolatban, és megpróbálják megmásítani a szándékod, ami – miután már megszületett benned a döntés – csak idegesítő lesz.

2.) Jelölj ki magadnak egy fix időpontot, amikor személyesen lezárod a kapcsolatot! Ha halogatsz, és az alkalmas pillanatot várod, azzal csak a te időd telik.

3.) Válassz nyilvános helyet, vagy semleges helyszínt, ami nem egyikőtök lakása. Egy jól megválasztott helyszín megkímélhet a hangos és elhúzódó drámától, könnyebb lesz lelépni, mikor úgy érzed, hogy már megtettél mindent, és nem vennél részt további hisztiben.

4.) A saját érzéseidről beszélj! A barátnőd tudni akarja majd, hogy MIÉRT szakítasz vele. Fontos, hogy ne a párod tulajdonságaira, vagy külső körülményekre hegyezd ki a mondandódat, hanem a saját érzéseidről beszélj. Abba ugyanis nem lehet belekötni, hogy te hogyan érzed magad a kapcsolatban. Válaszd ki az okok közül a legerősebbet, és ahelyett, hogy egy hosszú listát sorolnál, a legszilárdabb érved mellett állj ki, akár úgy is, hogy ismételgetned kell ugyanazt. A fókusz végig maradjon az érzéseiden, ne kerüljön át a partnered értékelésére!

5.) Ne vitatkozz! Ha nem vagy boldog a kapcsolatban, azon nincs mit vitatni. Légy jelen, engedd meg a párodnak, hogy elmondja a saját érzéseit, hallgasd meg, és kommentár nélkül viseld el, ha fájdalmában olyasmit vág a fejedhez, amivel nem értesz egyet!

6.) Ne adj okot a reményre! Ha nincs visszaút, ne tégy úgy, mintha lenne! Ne mondd azt, amit hallani szeretne, csak azért, mert nem bírod elviselni, hogy sír! Csak további komplikációkat idézel elő vele.

7.) Kezeld a helyzetet úriemberként! Ne feledd, egyszer őt választottad! Ennek megfelelő tisztelettel és odafigyeléssel kezeld a helyzetet! Mondd el, mi volt az, amit becsültél a kapcsolatotokban, és amiért hálás vagy! Ne feledd, a másiknak fáj, ami történik! A te dolgod most nem az, hogy igazad legyen, hanem hogy minél gyorsabban és fájdalom mentesebben történjen a szakítás.

8.) Húzd meg a határt! Jelezd, hogy mostantól nem fogtok többet sem találkozni sem beszélni, és mindkettőtök érdeke, hogy lezárjátok a kapcsolatot! Ehhez tartsd is magad! Akkor fog tudni a párod a leghamarabb továbblépni, ha minden kapcsolatot megszüntettek egymással. Lehet, hogy később még lehettek barátok, de ehhez talán hónapoknak, vagy éveknek kell eltelnie.

9.) Tartsd magad a döntésedhez és a kijelölt határokhoz! Egy darabig kerüld el azokat a helyeket, ahova az exed jár! Ne tartsd a kapcsolatot a családjával, a barátaival, és semmilyen formában ne jelentkezz a közösségi médián sem. Legjobb, ha beállítod, hogy ne láthassa a bejegyzéseidet és te se kedveld, vagy kommentáld az ő bejegyzéseit. Biztos nem hiányzik egy nyilvános dráma. Légy te az erősebb ebben a kérdésben, ha kell!

Amit biztosan befolyásolni tudsz, az csak az, ahogyan te viselkedsz. Nem tudhatod előre, mi lesz a párod reakciója. Ha elegánsan és következetesen kezeled a helyzetet, az épp elég lesz ahhoz, hogy ne érezd magad seggfejnek, és senki más se éreztethesse ezt veled.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)