Jump to content

Az alsónadrág viselésének szabályai I.

2015. 02. 26. 21:24

Sokan sokfélét gondolnak az alsónadrág viseléséről ezért most beavatunk mindenkt néhány titokba, melyeket jobb ha észben tartassz.

Nagyon gáz, ha két-három napig hordok egy alsót?

Gyakran halljuk, hogy „sűrűbben cserélgeti a nőit, mint az alsógatyáját”, de nehéz elképzelni ennek a realitását. Mit mondanak a szakemberek, mennyire fontos az egészségünk szempontjából, hogy minden nap friss, tiszta alsónadrágot húzzunk?

A Greatist című lap szakembere, J. Scott Kasteler doktor szerint, amíg a gatyó szemmel láthatóan tiszta (nem éktelenkedik rajta vizeletfolt, esetleg székletcsík), semmi gond nincs, simán hordható akár több napig is.

Van azonban két fontos kivétel, amelyről muszáj beszélnünk: ha van bármilyen sérülésed, netán hámlik a bőröd, vagy viszkető pöttyeid maradtak hátra borotválkozás után az intim tájakon. Ilyen esetben minél gyakrabban kell cserélned az alsógatyát, hogy elkerüld a fertőzéseket.

A nők egy kicsit érzékenyebb helyzetben vannak, mivel az ő testnedveik számos gombafajnak adhatnak otthont, ezért mindenképpen érdemes naponta alsót váltaniuk.

Milyen anyagból (ne) legyen az alsógatyám?

Az alaptétel egyszerű: egyáltalán nem mindegy, milyen anyagból van az alsónadrágod. A legideálisabb férfiak és nők számára egyaránt a nem túl szűk, kényelmes pamut alsónemű, amelyek felszívják a nedvességet és hagyják lélegezni a bőrt.

A sportolók, akik rengeteget izzadnak, kedvelik a poliészter és egyéb műanyag alapú holmikat, mivel ezek elvezetik a nedvességet az intim testtájaktól, s így nagyobb kényelmet és biztonságot adnak. Persze ha már lefutottál egy maratont pamutfelsőben, pontosan tudod, miről beszélünk, de tény: a szintetikus anyagokból készült alsóneműt hordó sportolók jobban teljesítettek, mint a pamut holmit viselők.