Jump to content

Intő jelek, hogy nem viselkedsz elég férfiasan II.

2014. 09. 08. 19:00

Ha nem vagy képes kiállni magadért az nem illedelmes, megfutamodni egy konfliktus elől a vesztesek stratégiája. Egy magabiztos ember viselkedéséhez hozzátartozik az, hogy etikusan, megfelelő hangnemben szót emel, ha valamilyen sérelem éri. Enélkül soha nem fogják rád azt mondani, hogy férfias és jó parti vagy.

6. Nem mered elvenni az utolsó falatot – Hiába lennél éhes, hiába te fizettél a közösbe a legtöbbet és hiába mosolyog rád csábítóan az utolsó szelet pizza, te akkor is körbe kínálod még egyszer. Nem ez a módja annak, hogy rendes srác benyomását keltsd. Senki nem fog alpári bunkónak tartani, ha addig eszel, amíg éhes vagy.

7. Nem tudod elfogadni a dicséretet – Szép dolog, ha közös erőfeszítésetek méltatásakor azt mondod: „csapatmunka volt”, azonban ha valami a te érdemed, azt is vállalnod kell. Ne engedd, hogy bárki más learassa helyetted a babérokat, mert ha egyszer tűröd, semmi nem fogja visszatartani legközelebb. Mit szólsz majd, ha a te munkád dicsőségében sütkérező kollégát léptetik elő helyetted? Ugye nem szeretnél neki dolgozni?

8. Hagyod, hogy eléd vágjanak a sorban – Ilyen helyzetben mély levegő, torok köszörülés, határozottság és mond utánam: „Elnézést, de mi itt sorban állunk”. A legtöbb szemfüleskedő inkább meghátrál, minthogy szót emelne, ha pedig nem, akkor az egész további sor támogatása veled van. Különben sem olyan nehéz, sokkal rosszabb, ha az eset még rengeteg idejig kísért a fejedben azzal a nyomasztó tudattal, hogy tenned kellett volna valamit.

9. Nem szólsz, ha rosszul adtak vissza – A karma mindent kiegyenlít, mondogatják, akik nem mernek kiállni magukért. Nem úgy működik a dolog, hogy néha kevesebbet, néha többet kapsz vissza aprópénzezésnél. Nem nemes cselekedet szemet hunyni a hiányzó 20 forint fölött. Mondd csak meg bátran, ha a pénztáros hibázott. Ehhez azonban természetesen az is hozzátartozik, hogy a neked kiosztott többlettel se sétálj el boldogan fütyörészve.

10. Nem mered kimondani, amit gondolsz – Ismerős érzés, hogy már időtlen idők óta fogalmazol egy szellemes hozzászólást, aztán hopp, megváltozik a beszélgetés tárgya? Ne félj egy kicsit valakinek a szavába vágni, amikor egy másik ember befejezte a mondandóját. A te sztorid sem értéktelenebb, mint másé. Egy kellemes beszélgetés után úgyis azokra a dolgokra emlékszik mindenki, amik elhangzottak, nem pedig arra, hogy ki hallgatott illedelmesen.

Forrás: askmen.com

Fotó: rawstory.com és mensanswer.com

Írta: Ambróz Nóra