Jump to content

Légy profi a monitoron is

2021. 04. 20. 12:54

Az ismert divattervező, Tom Ford hasznos tippeket adott, hogy a videóchates megbeszélések alatt minél profibban nézzünk ki.

A karanténkommunikáció alatt mindennapos rutinná vált a különböző videóchates megbeszélések lebonyolítása. Persze nem az az elsődleges, hogy hogyan nézünk ki a felvételen, de azért erre is érdemes odafigyelni, ebben segít Tom Ford.

Tedd magasabbra!

A laptopot/monitort érdemes néhány könyvre vagy bármilyen stabil tárgyra rárakni, így a kamerát nem pozicionáljuk az arc alá, és így nem lesz előnytelen a kamera szöge. Az ideális az, ha a kamera a szemünkkel vagy a homlokunkkal van egy magasságban.

Fény

Fontos, hogy a webkamera megfelelő fényt kapjon. Ezt egy lámpával meg tudjuk oldani, amit úgy helyezzünk el, hogy minimálisan a számítógép mögé kerüljön, így megfelelően megvilágítja az arcunkat.

Egyensúly

Ha már megvan a háttérvilágítás, akkor jöhet még egy apró trükk, ami sokat dob az összképen. Az asztalra tegyünk egy fehér lapot, vagy egy terítőt, így  fény eloszlása egyenletes lesz az arcunkon.

A plusz egy

A smink. Tom Ford szerint a smink is nagyot dobhat a megjelenésen. Szerinte egy kevés púder csodákra képes. Mi maradunk az első három opciónál, de azért jó ezt is tudni.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)