Jump to content

Jól megy az Amazonnak

2021. 04. 14. 12:50

Valójában nem csak a stabil cég, az okos vezető és az egyébként is nagy brand az oka, hanem a jó döntések sorozata.

 

Bárki bármit mondhat, Jeff Bezos, a világ leggazdagabb emberének gigavállalata nagyon megy, és ez a jó vezetői döntések eredménye tulajdonképpen. Az Amazonon a kereslet nem csillapodik, sőt, a biznisz jobban megy mint valaha. Ezért van az, hogy Jeff Bezos az elmúlt napokban 100.000 embert vett fel, és újabb 75.000 pozíciót nyitnak meg a jelentkezők előtt. Az Egyesült Államokban ennek kifejezetten örülnek, hisz pár hét alatt több mint 10 millió új munkanélküli lett a becsődölő vállalkozások miatt.

Tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet jelentős gazdasági hatással van rengeteg ember életére, például a vendéglátás, éttermek vagy a turizmus területén. Mindenkit, aki munka nélkül maradt, szívesen látunk, amíg a dolgok nem normalizálódnak, és korábbi munkáltatójuk képes nem lesz visszavenni őket – nyilatkozta a cég a tegnapi blogbejegyzésében.

 Bár Bezos ideiglenes megoldásként kínálja a megoldását, ez is épp elég volt ahhoz, hogy közel 6% -ot emelkedjen a vállalat értéke, így 02. 19. -én beállított, 2171 dolláros történelmi csúcsát megdöntve most 2169 dolláron zárt.  Az Amazon piaci kapitalizációja így már 1080 milliárd dollár, ennél csupán a Microsoft (1260 milliárd dollár) és az Apple (1200 milliárd dollár) nagyobb.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)