Jump to content

A Teslák színe

2020. 07. 27. 10:52

A rozsdamentes acél karosszéria is szépen ragyog, de mi van, ha az elektromos pickupok vásárlói mégis más színre vágynak?

A semmilyen korábbi autóhoz nem hasonlító Cybertruck bemutatása akkora sokk volt mindenki számára, hogy sokáig fel sem merült senkiben: hogy lesz ennek a kocsinak, vagy minek - színe. Pedig az eddigi egyetlen nagy sorozatban gyártott rozsdamentes acél karosszériás autónak csak egy gyári színe volt. A DMC DeLorean kb. 9.000 legyártott példánya egytől egyig saját meztelen szépségében hagyta el a gyárat - kivéve három aranyozott darabot. Bár vannak színes DeLorean-ek, ezeket utólag festették át. Pontosabban le.

A Tesla viszont meg fogja adni a vevőknek a színválasztás szabadságát, ezt Elon Musk már megígérte egy áprilisi Twitter-bejegyzésben. Sőt: mindjárt azt is meglebegtette, hogy valójában bármilyen szín vagy minta elképzelhető egy Cybertruckon!

Ez a kifejezés: "wrap it", vagyis "becsomagolhatod" a kocsit bármilyen színbe, szépen bepörgette a rajongók fantáziáját. A legföldhözragadtabb elmék egy gyári fóliázóüzemet képzeltek a Texasban épülő új gyárba, ahol a Cybertruckok készülnek majd. 

A fóliázásnál lényegesen extravagánsabb az az elmélet, mely szerint a rozsdamentes acél hőhatásra történő elszíneződésének jelenségét használja majd ki a Tesla a kocsik színezésére.

(Forrás: player.hu / fotó: pexels.com)