Jump to content

Így segítenek a szolgáltatók

2020. 03. 19. 21:15

Jönnek a plusz gigabájtok, az ingyen tv-csatornák, digitális tananyagok és applikációk.

Vodafone

A Vodafone-tól plusz tizenöt GB adatforgalmat kap ajándékba minden ügyfél a következő három hónapra március 17.-étől, keddtől. Az ajánlat mindenki számára érvényes: lakossági és kisvállalati ügyfeleknek, havidíjasoknak és feltöltőkártyásoknak egyaránt. A plusz adatkeretet a My Vodafone applikáción keresztül kell aktiválni, és 5GB-os ciklusokban lesz felhasználható. Ez segíthet abban, hogy ne pont akkor fogyjon el a net, mikor éppen az otthoni munkánkat végeznénk, vagy a koronavírusos híreket olvasnánk, de egy esetleges karantén idején is jól jöhet, ha csak online tudjuk tartani a kapcsolatot a világgal. A tévés tartalmak is elérhetővé válnak a Prémium TV és a Filmbox Pro csomagban a UPC előfizetők számára, hétfőtől egészen április 30-ig.

Hogy ez ne okozzon nagyobb fennakadásokat, a Vodafone a Digitális Iskola Programját ajánlja a tanárok számára, mely a pedagógusok digitális kompetenciájának fejlesztését segíti, ezen belül az IKT eszközök az órán elnevezésű képzés videókkal is bemutatja a platformok működését és a tanmenetbe való beépíthetőségét. A diákok (és bárki más, aki tanulni szeretne) pedig adathasználat nélkül böngészhetik a különböző oktatási weboldalakat és használhatják az applikációkat, például a mozaweb.hu, oktatas.hu, nkp.hu, videotanar.hu, ekreta.hu oldalait. A Vodafone Magyarország Alapítvány saját (androidos) applikációval is rendelkezik, amelyen szintén tanulási programokhoz lehet hozzáférni, illetve letölteni: a Vodafone Apptár is adatkeretet fogyasztás nélkül használható mostantól.

Telenor

A Telenortól száz gigabájtnyi extra netet kap az összes ügyfél, előfizetésesek és kártyások is, ezt a MyTelenor applikáción keresztül lehet aktiválni. Indulás után egy hónapig használhatják fel a plusz adatot, legkésőbb pedig március végéig, 31-éig kell igényelni. Nem kizárt, hogy ilyenkor a megnövekedett forgalom miatt esetleg nem működnek bizonyos szolgáltatások, vagy fennakadások vannak a rendszerben, ha ezt tapasztaljuk a plusz net SMS-ben is igényelhető : küldjük el a FREE100GB kódot a 1744-es telefonszámra, 72 órán belül megérkezik a visszaigazoló üzenet és már indul is a száz gigabájt.

Tanárok számára részletes óratervezet, praktikus tanácsokat, különböző kapcsolattartási (úgymint Skype, Teams, Zoom, LogMeIn), e-learning (a magyar nyelvű Edmodo és Kréta, vagy éppen a Google Classroom) és távoktatási platformokat és applikációkat ajánlanak, szülőknek pedig, a tanácsok mellett, a WHO által készített összeállítást, mely a vírus által kiváltott stresszhelyzetet kezelő megoldásokat mutatja be vagy éppen Dr Tóth Dániel pszichológus videóit, mely a digitális világ kihívásaival segít megbirkózni.

Telekom

A Telekom tíz gigabájt extra netet ad minden mobilos felhasználójának, beleértve a lakossági előfizetőket és a feltöltőkártyásokat, valamint a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország üzleti és kormányzati ügyfeleit, a Mol mobil és Blue mobil felhasználóit is. Ezen felül még öt gigát kapnak a lakossági és kisvállalati ügyfelek, melyet külön lehet aktiválni. A plusz adatkeret eléréséhez nem kell sehol regisztrálni vagy applikációt használni, automatikusan indul március 16-án, vagyis már meg is érkezett a mobilokra és április 30-ig lesz felhasználható belföldön és az Európai Unió országaiban egyaránt. Hogy senki ne unatkozzon a bezártság alatt, a Telekom Videotéka szintén díjmentesen használható mostantól, valamint féláras akciók is elérhetőek.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)