Jump to content

Native Union termékek

2019. 06. 30. 11:28

Duc és Brunner éppen Hong Kongban dolgoztak egy olyan helyen, ahol a város szabadúszói és vállalkozói gyakran töltötték idejüket. Duc egy bútordesign startupon dolgozott, míg Brunner ipari formatervezéssel foglalkozó, londoni cégén munkálkodott épp. Egymás mellett dolgoztak, gyakorlatilag kizárólag a mobileszközeik segítségével. Hamar megtalálták a közös nevezőt.

A brand története 2009-ben indult, amikor a két alapító Igor Duc és John Brunner véletlenül találkoztak. A mobileszközeiket napi szinten használó fogyasztók körében a Native Union kifejezetten Apple termékekre gyártott rendkívül eredeti és ötletes kiegészítői gyorsan hatalmas népszerűségre tettek szert. Az ikonikus tech kiegészítőket gyártó cég mára nemzetközi világmárkává nőtte ki magát, az izgalmas termékek pedig Budapestre is megérkeztek. A Hong Kongban és Los Angelesben székelő Native Union márka termékeit azoknak ajánlják, akik számára fontos, hogy mobileszközeik kiegészítőjeként milyen tokot, töltőt, kábelt használnak.

A gazdag, zöld színben pompázó indiai márvány vagy éppen az alumíniumból készült tech kiegészítőkkel az alapítók egy olyan piacon akartak maradandót alkotni, ahol még mindig a tömeggyártott műanyagok dominálnak. Minden egyes Native Union termék szöges ellentéte a megszokottnak. Intelligens tervezési részletek, rendkívül igényes megjelenés a finom, olykor pedig meghökkentő anyaghasználatnak köszönhetően.

Egyik alapító sem rendelkezett korábban ebben az iparágban tapasztalatokkal, de a nemes vállalkozói szellem hatalmát semmi sem győzhette le. A két rendkívül kreatív idealista pedig mind a mai napig elkötelezett az üzleti kalandok iránt.

„Valójában a mobilunkon keresztül éljük az életünket, és nem akarjuk magunkat frusztrálni a tartozékok silány minősége vagy nem praktikus kialakítása miatt.” – magyarázza Brunner. Duc pedig hozzáteszi: „Elég nagy volt a minőségbeli különbség egy Apple termék és a tartozéka között. Naponta átlagosan 300 alkalommal nyúlsz a mobilod után. Mi lenne, ha ez az élmény egy kicsit stílusosabb lenne?” A Native Union márka ebből a közös szenvedélyből jött létre.

A Native Union díjnyertes designer csapatát a francia születésű Fabien Nauroy vezeti, akinek három fő elve van: szem előtt tartja a felhasználói élményt, az anyaghasználatban megjelenik az innováció, miközben odafigyelnek minden részletre. Ennek köszönhetően születnek meg például olyan praktikus tárgyak, mint a töltőkábel, melyre az adott kollekciótól függő, de mindenképpen szemet gyönyörködtető formájú nehezék kerül, így a kábel ott marad, ahova letesszük.Nem csúszik le a kanapé széléről, vagy az asztal lapjáról. 

A modern individualisták számára a Native Union egy stílusos alternatíva lehet, hiszen a márka hitvallása, hogy “a mobilkiegészítőknek többről kell szólni, mint puszta funkcionalitás: ki kell, hogy fejezzenek valamit, ami rólunk, a mi személyiségünkről is árulkodik.”

A Native Union kollekciójának legszebb darabjai Budapesten egyedül a Solinfo Shopban kaphatók.

 

(Forrás: igenyesferfi.hu / fotó: pixabay.com)