Jump to content

Így teszi tönkre az Instagram a természetet

2019. 04. 17. 15:43

A dél-kaliforniai pipacsmező nem virágzik minden évben. Az emberek gyakorlatilag megrohamozták a völgyet és letaposták a virágokat.

A természetkárosítás egy újfajta módjáról számolt be a 444.

A dél-kaliforniai Walker-kanyonban a kevés csapadék miatt rendszerint tíz évente egyszer fordul elő a szupervirágzás.

A szupervirágzás az a jelenség, amikor egy sivatag vagy kopár táj hosszabb, csapadékmentes időszakot követően nagyobb esők után virágba borul.

A Walker-kanyon régóta ismert arról, hogy ilyenkor a narancs színű kaliforniai pipacs borítja a földet. A 444 azt írja, hogy bár ritka a szupervirágzás, az elmúlt három évben kétszer is megtörtént, idén és két évvel ezelőtt. Két évvel ezelőtt kezdődött a terület elözönlése. "Rengetegen arra használták, hogy fizetett posztok díszleteként használják" - írja a 444.hu.

"Hogy a fotók kellőképpen álomszerűek legyenek, sokan befeküdtek a virágok közé, holott a parkban több helyen jelzik, hogy a turisták ne térjenek le a kijelölt ösvényekről, mert nehezen helyrehozható károkat okozhatnak.

Ennek ellenére volt olyan influenszer, aki egyik szponzora kedvéért még mobil öltözőszekrényt is felhúzott a védett területen, hogy át tudjon öltözni a ruhás cég által fizetett posztokhoz."

(Forrás: szeretlekmagyarország.hu / fotó: pixabay.com)