Jump to content

Itt az Amazon legújabb dobása

2019. 02. 18. 14:28

Az Amazon Alexa hotelszobákba szánt változata lehet a jövő hoteleinek legnagyobb segítsége és a vendégek kényelmének maximalizálásának kulcsa.

Ami biztos, hogy első körben az Amazon fogja kiválasztani azokat a szállodákat ahová kerülhet a módosított Amazon Echóból. Ami viszont bizonytalan, hogy minden szoba kaphat majd egy ilyen eszközt, vagy csak a legdrágábbak. Egyenlőre úgy fest, hogy Pesten mindössze a Marriott és az Auograph Collection fog ilyesmivel rendelkezni, később természetesen ez a kör bővülhet.

Mi lesz az adattal?

A kérdés bár nem tűnik jogosnak, az Alexa nevű eszköz esetében igen, mert a szóban elhangzott utasításokat fogadja, tehát felmerül, hogy minden beszélgetést rögzít-e? Egy okos eszköztől sem várhatnánk el, hogy kiszűrje mi hangzik el a számára, és bár az Amazon kütyüje képes rá, egy olyan biztonsági funkciót is kapott, hogy az elhangzott parancsokat is csupán egy napig tárolja, és ezt a szálloda személyzete sosem kapja majd meg.

Az Amazon korábban vétett már egy súlyos adatvédelmi hibát ezzel az eszközzel, méghozzá azért, mert egy egész sor beszélgetést rögzített az eszköz, majd elküldte illetéktelen személyeknek.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)