Jump to content

Digitális élet

2018. 12. 30. 21:51

Olyan irányba indult el a modern technológia, amiről azelőtt álmodni sem mertünk. De hogy mi van a mi digitális világunkkal, és közvetlen környezetünkkel? Na, ezt a kérdést tedd fel magadnak! Ha a jövőben nem csak digitális vegetálásban és zombulásban szeretnél részt venni, és szeretnél emellett a világban is élni, mindenképp fogadj meg pár jótanácsot tőlünk. Persze semmi sem kötelező.

Hillary Clinton egy washingtoni pizzéria alagsorában működtet gyerekpornó-központot? Vagy hogy Merkel kancellár igazából Hitler lánya? Ha ezzel a két állítással találkoztál már, akkor el kéne gondolkodnod, hogy intézkedéseket tegyél a Facebook poszt jelentésére (feltételezhetően ott terjedt leginkább), de minimum hívd fel könnyen megtéveszthető ismerősöd figyelmét arra, hogy ez mind hülyeség. Persze vannak krónikus esetek, akiknek elég hogy “dehát az xy azt írta, hogy…”

A kiterjesztett valóság ne legyen csapda!

A 2018 -as évben a Google és az Apple is ráhangolódott a kiterjesztett valóság (AR) technológiára.

Az AR a valóság egyfajta virtuális kibővítése, amikor a mobil kamerájával szétnézve egy adott környéken megjelenik az éppen a kamerában látható boltok nyitvatartása vagy akár az adott irányban levő (éppen nem is látható) üzletek leírása és távolságuk. Ez csak egy példa, a gyakorlatban pedig így néz ki:

Digitális zajcsökkentés – hogy végre élj is!

Három egyszerű módszer:

  • Ne csipogjon, ne zörögjön, ne villogjon túl sokat
  • Töltsd le a Pocketet, bármit azonnbal elmenthetsz, hogy később visszatérj rá
  • Kapcsold ki az ÖSSZES értesítést a mobilodon, és kapcsold be az 5 legfontosabb alkalmazásod értesítéseit.

Meglátod, teljesen megváltoznak a hétköznapok. Ami fontos, az akár várhat is egy kicsit.

Updatelj, de ne a Norbival!

A 2018 -es évben elég sok frissítés hozott kellemetlen hibákat szinte minden területen, amiket aztán a lehető leggyorsabban javítottak egy újabb komoly frissítéssel. Emlékszel még a Petya zsarolóvírusra, és a WannaCry hasonló típusú haverjára is, ugye? A támadásokat meggátló szoftverfrissítés március óta létezett, csak az emberek nagy ívben leszarták a “kötelező” frissítéseket. Nagy hiba! Frissíts, rendszeresen!

 

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)