Jump to content

Egy raktár, ahol robotok dolgoznak

2018. 11. 07. 11:58

Megépült az első olyan raktár, ahol csak robotok dolgoznak, hogy a lehetetlennek tűnő logisztikai zűrzavart segítség az Alibabánál.

A Cainiao raktárában 700 robot fog dolgozni, és várhatóan a Szinglik Napja lesz az alkalom amikor debütál a rendszer. A Szinglik Napját 2009-ben tartotta meg először az Alibaba, de eredete kicsit korábbra, az 1990-es évek elejéig vezethető vissza. A kínai eredetű “ünnep” a Black Friday ázsiai változata, és a nankingi egyetem diákjai tartották meg először, ezzel fel szerették volna hívni a figyelmet arra a társadalmi nyomásra, amit a szinglik “elszenvednek” magányukban.

A Valentin napjának ellentétének is tartott Szinglik Napja november 11. -én tartandó, a két darab egyes az egyedüllétet szimbolizálja.

Annyira szükséges volt ez a raktár, hogy azt kifejezni elég nehéz, ugyanis tavaly az esemény első 3 percében 1,5 milliárd dollárnyi forgalmat bonyolított le az Alibaba. Ez nagyon brutális munkaerőt és logisztikát kíván, így a robotok lettek a legmegfelelőbb választás.

A világon még soha sehol nem épült ekkora 100% -ban robotizált raktár, és többek közt az Alibaba többségi tulajdonát képező Cainiao -nak a célja, hogy Kínán belül minden terméket 24 órán belül, de külföldre is maximum 72 órán belül szállítani tudjanak.

Tavaly a Szinglik Napja alkamából 800 millió csomagot küldött ki a cég. Durva!

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)