Jump to content

A robotok és az emberiség

2018. 09. 20. 22:12

Az életünknek ma már gyakorlatilag nincsen olyan szegmense, amelybe ne folytak volna bele valahogy a gépek. De beférkőzhetnek az intimitásba is?

A második évezred elejére eljutottunk odáig, hogy robotok viszik házhoz a pizzát, szolgálnak ki minket a boltban, sőt, lassan ők fognak helyettünk harcolni a frontvonalakon, de akadnak olyanok is, amelyeknek semmi értelmük, mégis imádjuk őket.

Egyre közelebb

A gépek tehát itt vannak és sokkal jobban részt vesznek a mindennapjainkban, mint eddig valaha. Mi, emberek élvezzük a technikai fejlődés nyújtotta előnyöket, ám vannak határok, amelyeken már nem szívesen lépnénk át.

Okostelefont már szinte mindannyian használunk, ám attól már jóval több ódzkodnak, hogy az egész háztartást egy gépre bízzák. Arról már nem is beszélve, hogy valószínűleg az emberek egészen kis hányada engedné meg, hogy a gyerekére egy robot vigyázzon.

A technofóbia ellenére a gépek mégis egyre közelebb kerülnek hozzánk, ez a közeledés a jövőben pedig az úgynevezett szexrobotokban csúcsosodhat ki.

Gondoljunk bele, hogy a közelmúltban akármilyen területet sikerült gépesítenünk, mindenhol soha nem látott fejlődés indult be.

Elég, ha csak a közlekedésre, vagy a kommunikációra gondolunk. A gépek megjelenése előtt elképzelhetetlen lett volna, hogy szinte órák leforgása alatt kontinenseket utazzunk be, vagy hogy úgy teremtsünk kapcsolatot a föld másik oldalán élő szerettünkkel, hogy úgy érezzük, ott ül velünk a szobában.

Elképzelhetetlen minőségű és mennyiségű szex

A fent írtak alapján a szexuális örömszerzésre kifejlesztett gépek olyan minőségi javulást hozhatnak az emberek szexuális életében, hogy azok

felvetnek majd elvi, morális és technikai aggályokat is. Az emberi test ugyanis tökéletlen, akármennyire is törekszünk a tökéletesség felé, soha nem leszünk azok.

Mint ahogy a szex sem mindig tökéletes, a legtökéletesebben, testi és lelki értelemben egyaránt passzoló párok között is vannak súrlódások.

(Forrás: mensworld.hu / fotó:pixabay.com)