Jump to content

Jöhet az 5G

2018. 09. 19. 20:15

Miközben az infrastruktúra (egyébként egész jól) még fejlődik, a Honor már bejelentette, hogy bizony ők lesznek a legelsők akik legyártják 5G kompatibilis mobiljukat. Nagy ígéretek ezek, és eleve úgy állunk hozzá, hogy be is tartják, az nagy durranás lesz!

Most nem térnénk ki (megint) mi az az 5G, akit érdekel nézze meg a TheVR -os srácok összefoglalóját, aztán haladjunk tovább:

Hogy mennyire nem légbőlkapott infó a Honor nagy terve, az rá a bizonyíték, hogy ezt maga George Zhao, a vállalat feje árulta el egy Hong Kongban tartott konferencián a napokban. És ha ő azt mondja, hogy 2019 -ben lesz 5G képes Honor, akkor az úgy is lesz, mert elég régi arc a szakmában, gyakorlatilag a 3G alapjainak a megalkotásánál is közel volt a tűzhöz.

George szerint az 5G születése egy globális, többszereplős akció, kellenek hozzá az olyan újítók mint a Huawei, a különböző cégek aktív promóciós és egyéb hozzájárulása a hálózatok fejlesztéséhez, és persze ne feledkezzünk meg, hogy fontos minden gyártó, ami 5G képes készülékkel rukkol elő, hiszen minden újabb szereplő további innovációkat hordoz magával.

Hogy miért pont a Huawei a jó példa?

Nekik azért van már most nagy szerepük, mert a Kirin 980 processzor már egy Balong 5000 modemmel érkezik, ami natívan támogatja az 5G hálózatokat.

A Honor nagyon szeretne a Huawei nélkül saját sikeresket elérni, 2020 -ig az 5 legnagyobb okosmobilt gyártó cég közé, 2022 -re pedig a TOP 3 -ba jutni. Az egyetlen bökkenő, hogy egyik gigamárka sem adja olcsón a bőrét, és azért a pozícióért kőkeményen meg kell küzdeni.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)