Jump to content

Felejtsd el az okosórát – itt az okosgyűrű

2018. 07. 24. 16:45

A hónap őrülete a rengeteg frissen bejelentett okosóra. Minden valamire való elektronikai cég igyekszik magának helyet nyerni a csuklódon, azonban a túltelített piacot megkerülve a kaliforniai MOTA az ujjadra pályázik. A vállalat célja, hogy az eljegyzési karika és az osztálygyűrű mellé némi modern technológiát is felcsusszantson a kezedre.

Az okosgyűrű mögött hasonló ötlet áll, mint az óráknál: kézben tarthatod a notifikációkat. Képzelj el egy egyszerű műanyag karikát, melyen egy elegáns, négyszögletes kijelzőcske található. Amikor emailed érkezik, tweetel valaki vagy Facebook értesítést kapsz, akkor a miniképernyő életre kel és görgethetsz az események közt. Ha biztosan nem szeretnél későn reagálni semmire, akkor pedig akár rezegni is képes a gyűrű.

Mit gondolsz van értelme egy ilyen eszköznek? Sok tekintetben helyettesíteni tudja az okosórákat, hiszen azok jelenleg... még nem annyira okosak. Igen, valóban high-tech, elegáns karórák, melyekre alkalmazásokat tölthetsz le, nyomon követik a mozdulataidat és a csuklódra varázsolják az összes értesítést, de 99%-ban szükség van a telefonodra is, hogy bármire jók legyenek.

Például még a Sony SmartWatch 3 is telefonos összeköttetést igényel ahhoz, hogy hívni tudjon, akárcsak sok más okosóra. Ha pedig mindenképpen vinned kell magaddal a telefont, akkor minek van egy újabb okoseszköz a csuklódon? Egyszerűen redundáns, hiszen megnézheted az időt a telefonodon, hallgathatsz rajta zenét és itt is megkapod az összes értesítést. Ha már így áll a helyzet, akkor cipelhetsz magaddal valami még kisebbet, ami ugyanarra képes, mondjuk az ujjadon.

A gyűrűk esetében a legnagyobb akadályt a divat jelenti. Jelenleg ezt a kiegészítőt a férfiak kizárólag preztízs értékű daraboknak tartják fönn: a műanyag matt színek, szinte mindig veszítenek az ezüst és az arannyal szemben. Egy fekete-fehér műanyag karikát hordani visszalépés az aranyhoz képest. Emellett meg kell szokni a dolog használatát. Az már viszonylag elfogadott, hogy a csuklódra nézve információkat kapsz (pl.: megtudod mennyi az idő), azonban ilyet gyűrű eddig nem nagyon csinált.

A gyűrűk elterjedését egyértelműen a mainstream style-tól való eltérés gátolja. Egyelőre az elegáns és divatos megjelenést még éles határ választja el a „kocka” és „techmániástól”. Vannak ugyan, olyan eszközök, melyek jól navigálnak ezen a határon, azonban ez a gyűrűk és órák esetében ez nem ennyire kiforrott. Vagy kimaradsz a dologból, vagy a konzervatívabb okosórát választod, vagy pedig merészen meglovagolod az új hullámot és az okos gyűrű mellett teszed le a voksod.

(Forrás: Menandstyle.co.hu | Fotó: Pexels.com)