Jump to content

Okos óra helyett okos óraszíj

2018. 01. 23. 18:07

Az okos-luxusóra gyártók és (leendő) felhasználók számára még annyira új a piac, hogy mindenki csak tapogatózik és valami egyedivel próbál betörni. Van aki a legnagyobbakkal szövetkezik, vannak akik házon belül fejlesztenek és van a Montblanc.

A Montblanc egyedi és zseniális próbál megfelelni az újuló elvárásoknak, és nem a mechanikus szerkezetet próbálja megváltoztatni és okos-digitálissá tenni, hanem egy külső megoldással, konkrétan egy külön megvásárolható okos-óraszíjjal csatlakozik a digitális világhoz. Marad tehát a klasszikus és megszokott luxus óramű és dizájn, csak épp a szíj lesz új ás más. 

A kijelzővel rendelkező okos-óraszíjat a Montblanc Timewalker Urban Speed kapja meg elsőként. A bőr/szénszálas textúrájú pánt kompatibilis lesz valamennyi 42, valamint 43 mm-es Timewalker modellel és persze az iOS és Android rendszerekkel is.

A szíjra tervezett OLED-kijelzőn a legfontosabb infók villannak fel; azaz láthatjuk bejövő hívások listáját, az üzeneteket, naptárbejegyzéseket és közösségi oldalak értesítéseit. Erről a szíjról navigálhatjuk a kijelzőn a zenelejátszót és exponálni is lehet vele az okos készülék kameráját. 

A Montblanc egyedi megoldása, azaz az okos szíj ára várhatóan 250 euró lesz piacra kerülését követően.

(Forrás: menandstyle.hu)