Jump to content

Rövidesen kaját is lehet majd nyomtatni

2016. 11. 15. 16:00

A 3D nyomtatás olyan szegmenseket nyitott meg a technológiai fejlődések terén, melyek szinte már elképesztőek. A legújabb őrület, hogy rövid időn belül akár az ételt is lehet majd nyomtatni. Már csak az a kérdés, hogy az ízeket hogyan fogják megoldani.

Amíg a kutatások terén a jövő a nanotechnológiában van, addig a műszaki cikkek egyik legjobban felkapott résztvevője kétség kívül a 3D-s nyomtatás. Korábban komplett házakat, autókat, ruhákat és mindenféle hasznos cuccot tudtak ilyen módon kinyomtatni, és a hírek szerint már nem kell sokat várnunk arra, hogy az ételeinket ne a konyhába kelljen összedobni, hanem a számítógépeken, laptopokon.

Itt persze rengeteg kérdés felvetülhet bennünk - például: mennyivel egészségtelenebb, mint a hagyományos úton készülő kaják? Hogyan adják hozzá a megfelelő ízeket, és azok mennyire hasonlítanak az eredetihez?

A kérdőjelek akár a végtelenségig sorakozhatnának, de sokkal jobban járunk, ha megvárjuk, míg az ötletgazdák kitálalnak mindent. Nektek mi a véleményetek erről?

(Forrás: Menandstyle.hu | Fotó: YouTube.com)