Jump to content

Repülőútra készülsz? Tippek és jóranácsok 2.

2015. 12. 29. 13:51

A közeljövőben repülőre szállsz? Hidd el, vannak olyan tippjeink, melyekkel könnyebbé és gördülékenyebbé tehető a reptéri tartózkodás és az út.

Készülj táplálékkal és folyadékkal.
Ha hagyományos légitársasággal utazol, a járaton valószínűleg kapsz ételt és korlátlanul fogyaszthatsz üdítőitalokat és alkoholt. Ha viszont fapados járattal utazol, a fedélzeten csak térítés ellenében kapsz enni és inni, míg a terminálon belül szintén nem olcsó az étel és az ital. Ha nem akarsz a bolti áraknál jóval drágábban fogyasztani, érdemes úti elemózsiával készülni (szendvics, csoki, gyümölcs, ropogtatnivaló). Figyelj azonban arra, hogy folyadékot nem vihetsz át a biztonsági ellenőrzésen. Remek tipp, ha viszel magaddal egy üres palackot, amit az ellenőrzés után megtöltesz hideg vízzel a mosdóban.

Készülj fel a várakozásra.
Ha hosszú repülőútra készülsz, átszállással utazol, esetleg késés miatt túl sokat kell várakoznod a reptéren, jó, ha el tudod magad foglalni valamivel. Vigyél magaddal egy jó könyvet, útikönyvet a célállomásról, vegyél újságokat, esetleg írj meg egy beszámolót laptopodon. Mindig legyenek kéznél elektromos kütyüid töltői, hogy ha esetleg lemerülnél, a reptéren tudd tölteni azokat. Gyakran utazók számára hasznos lehet egy hordozható töltő, mely egyszeri feltöltés esetén áram nélkül is képes néhányszor feltölteni telefonodat, táblagépedet, fényképeződet, laptopodat.

Tájékozódj.
Mielőtt elindulsz a reptérre, keresd fel az indulási és érkezési reptér honlapját vagy telefonos applikációját, hogy megtudd, ha valami váratlan esemény következik be (késés, rossz időjárás, stb.) Tájékozódj a reptér felé vezető utak közlekedési helyzetéről, és nézz utána, hogy az érkezési reptérről milyen módon juthatsz el célállomásodra. Nem érdemes az első taxiba beugrani, hátha van olcsóbb, mégis kényelmes transzfer lehetőség.

Okosan csomagolj.
Mielőtt útnak indulsz, tájékozódj a légitársaságod poggyászkezelési szabályairól, tudd meg, hogy feladott és kézipoggyászként mekkora és milyen súlyú poggyászokkal számolhatsz. Néhány nappal az utazás előtt ellenőrizd a célállomás időjárását, hogy tudd, milyen ruhákat érdemes vinned, kell-e esernyő, stb. Ha helyhiánnyal küzdesz bőröndödben, a legvastagabb ruhadarabokban utazz, vagy öltözz rétegesen az útra, hogy minél több ruhadarab legyen rajtad, és minél kevesebb a bőröndben.

(Fotó: lplusjblog)