Jump to content

Okosbőrönddel jön a Samsung és a Samsonite

2015. 10. 26. 10:46

A Samsung és a Samsonite közös álma nemsokára megvalósulhat: egy okostelefonnal vezérelt, motor segítségével guruló poggyász, mely igencsak megkönnyíti az utazást!

A fejlesztésben nem az ötlet az újdonság – mások is megjelentek már hasonló koncepciókkal, sőt termékekkel is a piacon –, hanem az, hogy két világcég fogott össze egy okosbőrönd kialakítására.

A Samsung és a Samsonite közös bőröndje nem csupán azzal fogja felhívni magára a figyelmet, hogy GPS segítségével nyomon követhető, ennél lényegesen több funkció vehető igénybe rajta: a bőrönd például jelezni tudja majd tulajdonosának, ha engedély nélkül kinyitják, sőt egy későbbi fejlesztésnek köszönhetően akár az önálló életre is képes lesz, vagyis egy segédmotor segítségével a poggyász vezérelve kövesse az utasát. Emellett a rendszer a légitársaságot is ellátná a szükséges információkkal.

A fejlesztésekbe nagy repülőtársaságokat is bevont a Samsung és a Samsonite, ám az okosbőröndöt majd csak akkor fogják piacra dobni, ha az egységes technikai hátteret minden légitársaságnál és repülőtéren egyaránt igénybe lehet venni, és a bőrönd a szigorú reptéri és légiforgalmi biztonsági előírásoknak is eleget kell tesz, azaz a tulajdonos repülés közben ne léphessen kapcsolatba bőröndjével.

(Fotó: bluesmart/dalymail)