Jump to content

Wales-be most érdemes szörfözni menni!

2015. 08. 01. 20:08

Egyre több szörfös látogat el a walesi Conwy-völgy-be, ahol a világ leghosszabb mesterséges szörfhullámát lovagolhatják meg az extrém sportra vágyók. Hazánkból mindenképpen olcsóbb mulatság elutazni odáig, mint mondjuk Hawaii-ra, vagy Ausztráliába.

A BBC értesülései szerint a szörfözni vágyók elsődleges célpontja Wales, ahol egy 15 millió fontos beruházásnak köszönhetően a világ legnagyobb mesterséges szörfhullámait képesek generálni. Persze a trópusi időjárás, vagy a napbarnított nők látványa biztosan nem fogadhat a Conwy-völgy-be bennünket, de akit nem ez foglalkoztat, annak nem muszáj egészen Hawaii-ig utaznia.

A két méteres hullámokat korbácsoló masina 20 másodperces szörfözést képes biztosítani, és óránként akár 50 hullám is életre kel. Egyszerre 36 hullámlovas fér el a pályán, szóval a csúszdaparkokban megszokott sorbaállástól biztosan nem kell félnünk!

A Snowdonia Nemzeti Park egyébként rengeteg látnivalóval is szolgál, szóval mind szörfözés, mind túrázás közben gyönyörű látvány tárulhat a szemünk elé. Ez azért valamennyire kárpótolja a bikinis lányok hiányát. Na jó, mégsem!

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Fightcentre)