Jump to content

Új balatoni éttermek, amiket ki kell próbálnod a nyáron 2.

2015. 06. 24. 17:57

A Balaton már nem csak önfeledt szórakozást és nyári vakáció élményt nyújt, de az igényes gasztronómiai térképén is egyre több folt tűnik fel. Lássuk, melyik új balatoni éttermekért érdemes elutaznod a magyar tengerhez.

1. Bistro Sparhelt, Balatonfüred

Az étterem 2013-ban nyílt meglehetősen ígéretes stílusban és vezetéssel, majd egy kis technikai szünet után idén ismét megnyitotta kapuit új séffel, de ugyanolyan erős konyhával. A nagyi konyháját idéző Sparhelt nem a híres füredi turista zónában található, de megéri megtenni a kitérőt a Szent István tér felé. Az új séf, Elek Balázs először is bevásárol a tihanyi és káptalantóti piacon, majd utána találja ki, mit ehet kezdeni az alapanyagokkal. Éppen ezért sokszor meglepő, mégis üdítően új és kellemes megoldásokkal rukkol elő, ezt pedig imádják a vendégek.

2. Zöld Palánta Ételbár, Siófok

Az egészséges táplálkozás híve vagy? Ha nyaralni mész Siófokra, nem lesz könnyű olyan helyet találni, ahol nem a lángos, gofri, palacsinta strandkaja vonalon ragadsz be, ám a Zöld Palánta üdítő színfolt. Állati eredetű alapanyagoktól mentes, igazi vegán étlapja nem csak a vegánok balatoni fellegvára lehet: húsevőként is érdemes kipróbálni az almás-diókrémes palacsintát, vagy az egészséges dupla csokitortát.

3. Kővirág Étterem, Köveskál

És végül egy kis kakukktojás: a Kővirág ugyan nem idén nyitotta meg kapuit az eldugott, de romlatlan szépségű káli falucskában, de annyira kívül esik a népszerű turista zónákon, hogy talán sokak számára újdonságként hathat egy balatoni kirándulás során. Kis vidéki romantika friss helyi alapanyagokkal, magyar konyha mediterrán beütéssel. A hely pedig elvarázsol, randihoz vagy családi ebédhez is tökéletes. Amellett, hogy ez most trendi, tényleg iszonyúan finom, őstermelőktől származó ételeket és ízeket találsz, ezen kívül egy kicsit belekóstolsz a vidéki életritmusba.

(Fotók: dininguide)