Jump to content

Új balatoni éttermek, amiket ki kell próbálnod a nyáron 1.

2015. 06. 24. 12:41

A Balaton már nem csak a strandok, finom borok, hatalmas bulik és dübörgő fesztiválok helyszíne, hanem szerencsére az egyre jobb gasztroélmények festői háttere is. Bemutatunk néhány új éttermet, melyekért megéri a Balatonra látogatni.

1. Márga Bisztró, Csopak

A Szent Donát Pince helyén újonnan megnyíló csodás kis bisztró az egyik legnagyobb szenzáció az idei nyári balatoni gasztro kínálatban. Az utánozhatatlan, 180 fokos balatoni panorámával operáló gyönyörű kis pince megújult étlappal és vezetéssel vágott neki a szezonnak. A budapesti MÁK bisztróból érkezett üzletvezetővel az étlap megtelt csupa újhullámosan magyar fogással. Csopaki borok, laza, mégis ötcsillagos konyha és fantasztikus kilátás: mégis mi kell még?

2. Pura Vida Dine, Tapolca

A családi vállalkozásként induló tapolcai étterem azon az ötleten indult be, hogy a tulajok Spanyolországban eltöltött idő után itthon hiányolni kezdték a kinti ízeket. Így a tavasbarlang mellett már a Pura Vida miatt is érdemes Tapolcára látogatni. Próbáld ki a fekete buciban tálalt lazacburgert, mely nem szénné égett, egész egyszerűen csak a tintahal fekete tintájával festik be a zsemlét. Zseniális, nem?

3. Kishableány, Badacsony

Két balatoni kör-alapító összefogott és létrehozott egy olyan teraszos gasztroélményt kínáló helyet Badacsonyban, melynek révén már nem csak a mustáros virsli és a rossz fröccs vár minket a Balaton leghíresebb hegyének vasúti megállójában, hanem egy igazi jó hely is. A legendás Hableány étterem épületében Laposa borokat és Bezerics-féle hamburgereket kóstolhatunk. Érdemes megpihenni egy kirándulás vagy strandolás után!

(Fotó: investor)