Jump to content

Minden esetre felkészülve: kötelező dolgok az autódba 1.

2015. 06. 12. 17:36

Hányszor fordult elő veled, hogy kisebb vagy nagyobb akadály, probléma esetén jó lett volna, ha találsz az autódban egy olyan dolgot, amivel könnyebben megoldottad volna az előtted álló bukkanót? Hát ezért érdemes az alábbi dolgokat autódban tartanod minden körülmények között.

Forgalmi engedély.
Sose felejtsd otthon, hiszen közúti ellenőrzésnél, műszaki hibánál, esetleges balesetnél jól jöhet, sőt kötelezően nálad kell lennie!

Térkép.
A GPS nem működhet mindig, telefonod lemerülhet, de ha van nálad egy térkép vagy atlasz, sosem kerülhetsz bajba.

Telefontöltő.
Hányszor fordult veled elő, hogy lemerült telefonod, mielőtt hazaértél? Vagy kellett volna, de nem tudtad használni? Gondolj bele: eltévedsz, bajba kerülsz, lerobbansz és nem tudsz értesíteni senkit, nem tudsz segítséget hívni… ehhez képest nem egy nagy befektetés az autós töltő.

Aprópénz és kis összegű készpénz.

Bármikor jól jöhet, és hányszor jól jött volna már, ugye! Csak azt ne felejtsd el, hogy a titkos dugipénz perselyt fel is kell tölteni, ha használsz belőle!

Esernyő.
Váratlanul leszakadt az ég? Ugye milyen jó, ha találsz a csomagtartóban egy ernyőt?

Használati útmutató az autóhoz.
Lehet, hogy vezetni jól tudsz, de ha akad valami apró műszaki hiba, nem árt, ha utána tudsz olvasni, mit is kell tenned.

Egy palack víz.
Mindig legyen nálad! Nyári dugóban jól jöhet, téli lerobbanáskor akár életmentő is lehet! Nem beszélve arról, hogy törlésre, tisztításra, mosakodásra is alkalmas, ha épp arra van szükség.

Bikakábel.
Csak kérdezz meg bárkit, aki maradt már az út szélén lemerült akkumulátorral, mennyire örült volna egy bikakábelnek. Ne kockáztass, bárki kerülhet ilyen helyzetbe.

Folytatása következik!

(Fotó: petrolicious)