Jump to content

Kézműves sörök és utcai kaják kavalkádja a Városligetben

2015. 06. 03. 11:31

Napjaink két legizgalmasabb gasztronómiai irányzata, a kézműves sör és a street food találkozik Budapest legpatinásabb parkjában: Főzdefeszt és Street Food Show!

A Városliget amúgy is tökéletes helyszín, hiszen végtelen terep nyílik a piknikezésre az ősi lombok árnyékában – mindenkit biztatnak is a szervezők, hogy hozzon plédet, kosarat, és lakjuk be együtt a nagy gyepet Szinyei Merse Pál Majálisa után szabadon!

A nemzetközi szinten és itthon egyaránt robbanásszerűen növekvő újhullámos sörszcéna - a kézműves sörök egyre fejlődő és növekvő iparága - minden eddiginél több érdekességet és újdonságot tartogat most júniusban a Főzdefesztező közönségnek. Ugyanez várható a street food fronton, hiszen ma már szinte naponta nőnek ki az új street food startupok a fővárosi flaszterből. A fesztivál szervezői igyekeznek minden értékes és izgalmas kísérletnek, vállalkozásnak helyet adni, legyen az sörfőzde vagy food truck.

Az Olof Palme sétány hűsítő lombjai alá most még az előző rendezvénynél is többen érkeznek, ki faházzal, ki kocsival. A PolaPola hátsóján még ott a tojáshéj, de máris kimerészkedik a szabadba, amit jól is tesz, hiszen csak így lehet világgá kürtölni azt a kiváló minőségű szerb-bosnyák konyhát, amit képvisel. Jön az Év Étterme gálán a top10 street food hely közé beválasztott Padron, ami pedig azért jó, mert jelenleg a Beck-család tud legjobban spanyolul a városban, legalábbis konyhanyelven. Budapest legjobb halasa, a Vörös Homár, legjobb mangalica hamburgerese, a Húspatika, legjobb pastramisa, a Pista bá’ már szinte hazajár a show-ra, ellenben új beguruló a Bazilika környékének egyik friss gyöngyszeme, a Faszaládé.
A szervezők nemrégiben terepet adtak a food truckoknak a bemutatkozásra, így azóta kocsi-rajzásnak lehetünk szemtanúi. Az egyik legújabb, de máris nagy népszerűségnek örvendő versenyző, a stílusos Bakker bägeleket, pohárdesszerteket, kávét árul, a „bekocsizódó” Meat&Sauce a „lucskos” szendvicsek mellett a saláta-témához is hozzászól, méghozzá ügyesen. Ugyanezt teszi, csak a sajtokkal, a Paneer, a szintén most először kitelepülő, a chips-nek valódi értelmet adó Twist&Chips és már a nevében is erre utaló Lángos Máshogy. A „nagy öregek”, a Zing, a Piknik Utczabár, a Pasta Station, a Fragola, a Kolbice, a Berlin Canteen kézifék behúzása már-már alap.

Minden adott lesz ahhoz, hogy az első nyári hétvégét együtt töltsük a városligeti lombok alatt: több, mint 30 ételárus, több, mint hatvan sörfőzde uszkve 200 söre. És persze a kedves közönség, akik évek óta bizonyítják, hogy létezik kulturált alkoholizmus, és nincs szükségük ordító zenére és gatyaszaggató szeszekre ahhoz, hogy jól érezzék magukat – csak jó sörre, ízes ételekre és baráti beszélgetésekre.

Időpont: 2015. június 5-7.

(Forrás: diningguide, fotó: streetfood blog)