Jump to content

World Series by Renault a Hungaroringen

2015. 05. 18. 15:56

Immáron kilencedik alakalommal is ellátogat hazánkba a Reanult Világsorozat mezőnye, melynek révén Magyarország egyik legnagyobb szabadtéri rendezvénye vár ránk a Hungaroringen.

A World Series by Renault olyan mint a Forma-1, de több is annál. Több, mert itt – az agyonszabályozott F1-gyel szemben – sok mindent szabad: állandóan nyitva áll a nézőknek az úgynevezett Paddock terület (ez a boxutca mögötti rész, ahol a szervizkamionok állnak); ha nincs verseny, akkor pedig maga a boxutca is bejárható, betekintést nyerve a csúcs autóversenyzés boszorkánykonyhájába.

Természetesen tiszteletét teszi a háromszoros világbajnok F1 csapat, az Infiniti RedBull Racing Team, éspedig nem más fog ülni a bivalyerős gép volánjánál, mint David Coulthard, egykori ikonikus F1 pilóta! Végül, de nem utolsó sorban, nem maradhat el Jean Ragnotti bemutatója a legendás Renault 5 Maxi Turboval.

A Hungaroringen az év egyik leglátogatottabb eseménye minden évben a Renault-világsorozat, vagyis a World Series by Renault, s nem csupán azért, mert a versenyhétvégét hagyományosan összekötik egy családi hétvégével is, amelyen kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a szórakozásukat, hanem azért is, mert sport szempontból is magas színvonalú a viadal, sportszakmailag pedig ez a mezőny áll a legközelebb a száguldó cirkuszhoz.

A Renault Világsorozat mogyoródi hétvégéjét június 13-14-én rendezik.

(Fotó: redbull)