Jump to content

Oldtimer parádé: Balatonfüred Concours d'Elegance

2015. 05. 15. 20:08

Szereted a klasszikus, oldtimer autókat? Imádsz gyönyörködni a szebbnél szebb régi vágású autókban, a klasszikus csodákban? akkor a hétvégén irány Balatonfüred!

A Concours d’Elegance története egészen a 17. századi francia arisztokraták világához vezethető vissza, akik a nyári hétvégéken felvonultatták lovas kocsijukat Párizs parkjaiban.

A technika fejlődésének köszönhetően a lovas kocsi verseny – elhagyva a lovakat – átalakult autó szépségversennyé. Azóta a világ számos országának különlegesen szép helyszínén évente rendeznek hasonló felvonulásokat, ahol az oldtimer autók szerelmesei megmutatják autójuk szépségét.

A múlt század ’20-as, ’30-as éveiben Magyarországon is közkedvelt eseménynek számítottak az ország számos városában megtartott attraktív rendezvények, ahol bemutatkoztak az autógyárak és az autózáshoz, annak eleganciájához kötődő cégek, társaságok.

Balatonfüred városa ezt a hagyományt kívánja folytatni, és évente megrendezni a látványos Vitorlabontó ünnepséggel egy időben, és azonos helyszínen a Balatonfüred Concours d’Elegance-t. Ebben az időpontban a város és a Balaton szerelmesei, a vitorlás társadalom tagjai, a gazdasági- és a közélet jelentős szereplői, a művészvilág képviselői, valamint számtalan érdeklődő tiszteli meg jelenlétével ezt a csodálatos várost és rendezvényeit.

A II. Balatonfüred Concours d’Elegance időpontja: 2015. május 15–16–17.

(Forrás és fotó: balatonfuredconcours.eu)