Jump to content

Pünkösd hétvége a gasztro jegyében: Gourmet Fesztivál

2015. 05. 11. 20:32

Idén ismét megrendezésre kerül a három éve megújult Gourmet Fesztivál.

A lassan egy évtizede fejlődésnek indult, és ma már virágzó hazai gasztronómia esszenciájak számító eseményre 2015. május 21.-24 között kerül sor a Millenárison, ahol Magyarország legjobb éttermeit, borászatait, és kézműves élelmiszer termékei vonulnak fel.

Két éve a gulyás, tavaly a rakott krumpli volt terítéken, idén pedig a paprikás csirke kerül a figyelem középpontjába a Pünkösd hétvégéjén megrendezésre kerülő Gourmet Fesztiválon.

A magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvényén újdonság, hogy a fesztivál már csütörtökön megnyitja kapuit, a fő témának számító paprikás csirkét pedig számos változatban az ország kiemelkedő éttermei mutatnak be. Emellett felsorakoznak majd a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői is.

A nemzetközi konyha is megjelenik a Gourmet kínálatában. Az éttermi kiállítókon túl - a magyarok mellett - külföldi sztárséfek is főznek majd a gasztro színpadon, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal várják a vendégeket.
A fesztiválon street food kategóriában kulináris újdonságként jelenik meg a grillezés és a barbecue (BBQ), és külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d'Or Akadémia, a világ legrangosabb szakácsversenyének hazai "epicentruma", ahol a januárban megrendezett lyon-i Bocuse d'Or magyar standján nagy sikert arató hazai éttermek öt fogásos menüjét is kóstolhatja a nagyérdemű.

A nagyközönség idén is megízlelheti a legjobb vidéki éttermek ételeit, a legizgalmasabb vidéki ízeket és találkozhatnak Michelin csillagos éttermekkel a kiállítók között és a színpadi programokban egyaránt.

(Forrás és fotó: MTI, programturizmus)