Jump to content

Hogyan befolyásolja karriered az utazás? II.

2015. 04. 02. 15:17

Utazni sokféle okból jó. Pihenés, felfedezés, kaland, tanulás, fejlődés. Ezek mind kellenek ahhoz, hogy valaki a pályafutása során is sikeres legyen. Nem nehéz így a következtetés: az utazás karrieredet is segítheti!

Az új kultúrák megismerése új értékeket és perspektívákat nyit az életedben.

Ha elmész Amerikába, látni fogod, hogy két idegen beszélgetése úgy indul el, hogy előtte megkérdezik a másikat, hogy van. A britek széles mosollyal üdvözölnek mindenkit, aki szembejön velük. Az olaszok könnyedén veszik az életet, számukra elsődleges az élet élvezete, és hatékonyabban dolgoznak, ha délután pihenhetnek egy kicsit. Számtalan példát tudnánk felsorolni, mennyi új értéket vehetsz fel, hányféle új perspektívát nyithat meg előtted egy külföldi kultúra megismerése. Ezen értékek és perspektívák személyiségeden, munkához való hozzáállásodon és karriered ívén is változtathatnak.

Rákényszerülsz új emberek megismerésére és a kommunikációra.

Akárhol jársz is a világon, ahhoz, hogy boldogulj, kénytelen leszel idegen emberekkel kommunikálni. Ha egyedül, vagy hosszabb időre utazol el, akkor pedig pláne így van. Ez a fajta emberek felé mutatott nyitási kényszer fejlesztheti kommunikációs készségeidet, az emberek felé mutatott nyitottságodat, melyek hosszútávon munkádban is kifizetődőek lesznek.

Az utazás során problémákat, akadályokat kell leküzdened.

Ha elutazol valahova, az szervezést, tervezést, irányítást, felkészülést igényel. Oda kell találnod, el kell igazodnod. Nyelvi problémáidat le kell küzdened, egy ismeretlent kell megismerned, új dolgokat kell kipróbálnod, új környezetbe kell beleszoknod. Ha gondod van vagy akadály előtt állsz, saját magadnak kell megoldanod. Utazni felszabadultságot és felfrissülést jelent, ugyanakkor felelősséget és jó döntésmechanizmust igényel. Azaz, az utazás készít fel talán legjobban karriered menedzselésére!

(Fotó: glassduffle)