Jump to content

Hogyan befolyásolhatja karriered az utazás? I.

2015. 04. 02. 10:00

Az ember gimnáziumi és egyetemi éve után jön rá, hogy nem feltétlenül az iskolapadban tanulja a legtöbbet. Az oktatási intézményekben tanultak mellett a saját tapasztalás, a kalandok és az élettörténések tanítják nekünk a legtöbbet, így karrierünk előmozdításában akár a rendszeres utazás is segíthet.

A nemzetközi felfedezés új inspirációk lehetőségét hordozza magában.

Bármilyen területen is dolgozol az életben , ha elutazol egy idegen országba, biztosan szembejön majd veled saját területed. Megismersz egy másik kultúrát, történelmet, életstílust és rendszert, mely új távlatokat nyithat előtted. A szokásostól eltérő megoldások, ötletek, és megközelítések észrevétlenül is beköltöznek saját munkavégzésedbe.

Az utazás alatt pihensz és feltöltődsz.

A munkájukban sikeres embereknek két titkuk van: kemény munka és folyamatos frissesség. A folyamatos frissességet viszont csak úgy tudod elérni, ha a kemény munka közben időnkét kikapcsolsz, kipihened magad, új élményekkel töltődsz fel, és friss szemlélettel térsz vissza munkahelyedre. Ezt pedig csak az utazás tuja kínálni!

Ha hosszabb időre utazol, más megvilágításban fogod látni a világot.

Az ember saját, jól megszokott környezetében hajlamos kissé szűklátókörűen figyelni a világot és megközelíteni a munkáját. Ha viszont lehetőséged van arra – akár karriered elindulása előtt is -, hogy idegen országban tölts el néhány hónapot, szélesebb látókör és horizont nyílik meg előtted, mely segít abban, hogy a helyes hozzáállással és rálátással végezd a munkádat és építsd pályafutásodat.

Folytatása következik!

(szp, fotó: glassduffle)