Jump to content

Húsvéti programajánló II

2015. 03. 31. 22:29

A húsvét tojásfestés, sonka evés, locsolkodás, aztán még egy kis evés. A vidám családi együttlétek mellé a Piknik Magazin kiválogatta a legjobb ünnepi programokat.

Hús vét a Budai Várban:
Élhető és éltető hagyomány kicsiknek és nagyoknak. E mottóval és három kiemelt tematikával – hagyomány – művészet – gasztro­nó mia – várják a családokat április 5–6. között a Budai Várban hagyományosan megrendezendő fesztiválon.

A gyerekeket állatsimogató, interaktív színház, kézműves foglalko­zások, hagyományőrző ügyességi játékok, tojás gurítás, tojás kapko­dás és további izgalmas programok várják. Amíg ők játszanak, a felnőttek szájaízére magyar kézműves borterasszal, hagyományos húsvéti eledeleket készítő látványkonyhákkal, valamint a testiépsé­get is szem előtt tartva egészséges étkek utcájával készülnek a szervezők.

Részletes program ITT.

Húsvét Hollókőn:
Egyszer mindenkinek látnia kell a Világ örökség részét képező gyönyörű falut és az itt megrendezett húsvéti ünnepsorozat is emlé­kezetes program kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Gazdag folklór­program, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermek programok nyújta­nak feledhetetlen élményeket a vendégeknek április 4. és 6 között.

További információt ITT találtok.

Húsvét a Skanzenben:
Az ország egyik legkülönlegesebb húsvéti programjával készül a szentendrei Skanzen. A magyarországi vendek, ruszinok, svábok, horvátok húsvéti szokásai jelennek meg a portákon. Ám idén a hagyományoktól eltérően nem csak húsvét vasárnap és húsvét hét­főn lesz fesztiválhangulat a szabadtéri múzeumban, már április 4-én, szomaton is rendhagyó programok várják a látogatókat.

A részletekért KATT IDE!

Forrás és fotó: piknik.hu / Írta: Molnár Adrienn