Jump to content

Utazási weboldalak II.

2015. 03. 27. 21:52

Uatzni mindenki szeret. Azonban nem mindenki tudja, hogy vannak olyan weboldalak, melyek megkönnyítik ezt a folyamatot. Had mutassak be most párat.

Airbnb.com
Ugyan az Airbnb.com oldalon nem találhatsz ingyenes lakásokat, de az oldal így is az olcsó és házias szállások egyik leghasznosabb „tárhelye”.
Az oldal elképesztő részletességgel ellenőrzi a szobáikat kiadó vendéglátók személyazonosságát és referenciáit (egészen a személyes iratok és egy rövid bemutatkozó videó feltöltéséig megy el!), így esélytelen, hogy olyan személynél kössél ki, akivel legszívesebben nem laknál egy fedél alatt még egy percet sem.
Ha nem találtál hotelt, vagy sürgősen kell olcsó lakhely, az Airbnb.com garantáltan a segítségedre lesz!

Skiptown.com
A Skiptown egy gazdag internetes információtár kreatív utazóknak. Az oldalt egy grafikatervező hölgy üzemelteti, és lélegzetelállító fotókat, hasznos úti tanácsokat, beszámolókat és kérdezz-felelek jellegű beszélgetéseket tartalmaz.
Legyen szó ismeretlen ausztráliai turistautakról, elfeledett japán falvakról vagy egy csodálatos élményeket nyújtó párizsi kávézóról, ezen az oldalon tuti biztos tippeket találsz ahhoz, hogy utazásaidat felejthetetlenné tegyed!

Eatyourworld.com
Az alapító házaspár célja az volt, hogy egy olyan oldalt hozzanak létre, ahol nem csak ínyenc recepteket lehet megosztani nemzetközi szinten, de ahol az olvasók tanácsokat adhatnak egymásnak arról, hogy és mit érdemes enni, hová éri meg betérni, és melyek azok a helyek világszerte, amelyeket jobb elkerülni...
Az étvágygerjesztő fotókkal gazdagon illusztrált oldal egy letölthető e-bookot is ajánl, melyet bárhol fellapozva leellenőrizheted, hogy mik a legjobb helyi fogások, és hova érdemes betérni, hogy kipróbáld azokat!
Ha nem akarod, hogy egy utazási iroda tervezze meg a külföldi kalandjaidat, és inkább a magad feje után mész, akkor nem árt, ha némi segítséget keresel. Szerencsére a világháló tele van olyan kalandvágyó emberekkel, akik hajlandóak az élményeiket megosztani veled.
Ezek mellett olyan oldalakat is találhatsz, amelyeken könnyen és olcsón tudsz fuvarhoz vagy szálláshoz jutni. Alternatív módszerekkel megtervezve az utazásod egészen új élményekkel bírhat, és lényegesen olcsóbb is lehet.