Jump to content

Autóval nyaralni II.

2015. 03. 17. 11:57

Autóval nyaralni menni nem olyan egyszerű, mint azt sokan hiszik. Nagyon sok mindent kell fejben tartani ezzel kapcsolatban. Lássuk most mit is.

Ne feledd a papírokat!

Ha megvagyunk a műszaki ellenőrzéssel, akkor következhetnek a papírok. Higgyék el, nagyon kellemetlen a határállomásról visszafordulni egy lejárt forgalmi vagy jogosítvány miatt, már ha eljutunk odáig és nem egy itthoni rutin ellenőrzés során derül ki. Tehát meg kell nézni a forgalmi lejáratának idejét, szükség lehet a törzskönyvre is. Kiemelt fontosságú a nemzetközi felelősségbiztosításról szóló zöld színű bizonylat. Ezt a nagyobb biztosítótársaságok év elején vagy váltáskor automatikusan kiküldik, kisebbek esetén pedig az ügyfélszolgálatnál lehet kérni.
A biztonságot szem előtt tartva mindenki számára legyen egy láthatósági mellény az autóban, szükség esetén pedig használják is. Mindenképp tanácsos fölírni a nyaralásunk céljául választott ország segélyhívó telefonszámait és műszaki hiba esetére pedig a gépkocsink gyártójának vagy a biztosítónk assistance szolgáltatásának elérhetőségét is feljegyezni, elmenteni telefonunkba, hogy ne érhessen minket olyan váratlan helyzet, amire nem tudunk reagálni.